I 2007 gennemførte Læger uden Grænser (MSF) i alt 8.447.106 ambulante konsultationer i tilsammen 63 lande, skriver MSF Danmark i en pressemeddelelse onsdag.
Til sammenligning oplyser Rigshospitalet på sin hjemmeside, at man på Danmarks største hospital i 2006 havde 390.000 ambulante konsultationer.
I 2007 nåede Læger uden Grænser at give behandling til 1,2 millioner patienter smittet med malaria, 2,5 million blev vaccineret mod meningitis, og flere end 10.800 blev behandlet for sygdommen.
Disse og mange andre tal er at læse i den internationale aktivitetsrapport, som Læger uden Grænser netop har offentliggjort. Rapporten giver i tal og tekst en status på arbejdet verden over.
De fleste projekter – 67,2 procent – har fundet sted i Afrika og over halvdelen i lande med væbnet konflikt, intern uro eller hvor en konflikt for nyligt var afsluttet.
Læger uden Grænser havde i 2007 166.481 hiv-smittede mennesker i behandling. Over 10.000 af dem var børn og unge.
Alle disse behandlinger og aktiviteter koster penge. Læger uden Grænser indsamlede på verdensplan sidste år 592,7 millioner euro – omkring 4,4 milliarder kroner.
– I mange lande er vi de eneste, befolkningen kan få medicinsk hjælp hos. Vi ser ofte sundhedssystemer, der er brudt sammen eller kun fungerer sporadisk, og at ingen andre medicinske nødhjælpsorganisationer er til stede, fortæller formand for Læger uden Grænser i Danmark, Søren Brix Christensen.
Et af fokusområderne for Læger uden Grænser er at sikre kvinder medicinsk hjælp før, under og efter en fødsel.
– Vi er meget opmærksomme på, at kvinder og børn er de mest udsatte næsten uanset hvor i verden, vi kommer. Kvinderne risikerer livet i forbindelse med graviditet og fødsel. De helt små børn er i mange lande i risiko for underernæring, sygdomme og overgreb, siger Søren Brix Christensen.
Rapporten kan læses og downloades på www.msf.dk
Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Maria Dohn, Læger uden Grænser, e-mail: [email protected], tlf. direkte: 39 77 56 06, Mobil: 29 70 29 79