IBIS præsenterer Dokumentar-Bar om Bolivia på Danmarks Sociale Forum i København fredag til søndag, fremgår det af en pressemelding.
Sydamerikas fattigste land Bolivia har været gennem en turbulent historie de sidste 20 år. Skrappe økonomiske reformer dikteret fra Washington, krig mod koka-planten, flygtende præsidenter, voldsomme sociale protester mod privatisering og senest valget af den første indianske leder af Andeslandet i 500 år.
Nu eksperimenterer Bolivia med at “afkolonisere” det politiske liv, undervisningssystemet og kulturen og finde en mere indiansk identitet, blandet med socialistiske tanker. Denne forandringsproces betegnes som en af de mest spændende i verden i dag og kan sammenlignes med Sydafrika efter apartheid.
Udviklingsorganisationen IBIS, der arbejder i Bolivia med oprindelige folk, har fundet 9 dokumentarfilm, der tager fat i Bolivias seneste historie og præsenterer dem på en anderledes måde – i Dokumentar-Bar på Danmarks Sociale Forum.
– Filmene giver tilsammen et bredt overblik over hvad der er foregået i Bolivia i de sidste 20 år og forklarer hvorfor landet er, hvor det er nu, og hvor det bevæger sig hen, siger Rune Geertsen der er informationsrådgiver for IBIS i Bolivia.
– Desuden er måden, filmene bliver vist på, ny, fordi det giver folk mulighed for selv at vælge hvilken film de vil se hvornår, uden at være bundet af tiderne for forummets andre aktiviteter og workshops, anfører han.
IBIS præsenterer også den roste dokumentarfilm Cocalero (Kokabonde) på forummets filmfestival. Filmen er et tæt og ærligt portræt af Bolivias første indianske præsident Evo Morales under den hårde valgkamp i 2005. Cocalero havde premiere på Sundance festivallen i år.
Udover dokumentarfilmene vil der være debatter og diskussioner om Bolivia og resten af Latinamerika.
Yderligere oplysninger hos Rune Geertsen tlf 26 36 86 18
Danmarks Sociale Forum afvikles 28-30 september i Kulturstaldene ved Halmtorvet på Vesterbro i København
Der gøres opmærksom på, at der skal betales entre for at kome ind på Forummet.
Se også u-landsnyts kalender under dato 28.09.07, hvor der er yderligere omtale af u-landsrelevante arrangementer de 3 dage.