MS: Ni højskoleelever er i god behold efter jordskælv

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Siden jordskælvet ramte Kathmandu lørdag morgen, har Mellemfolkeligt Samvirke (MS) arbejdet på højtryk for at få kontakt til samtlige unge, der er ude på højskoleophold eller som frivillige med Global Contact.

Det oplyser MS i en pressemeddelelse.

Ni af højskoleleverne var taget på udflugt til adventureparken The Last Resort, cirka 150 kilometer nord-øst for hovedstaden Kathmandu, og det er først her to dage efter jordskælvet lykkedes den danske ambassade i Nepal at få vished for, at også disse ni elever i god behold.

Ambassaden har været i telefonisk kontakt med resortets leder, og han bekræfter, at de er i god behold.

“Den danske ambassade i Nepal har fået oplyst, at de ni højskoleelever er uskadte, og det er vi selvfølgelig rigtig lettede over. Vi er i tæt kontakt med de unges pårørende, som forståeligt har været bekymrede de seneste dage,” siger Frans Mikael Jansen, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke

Lige nu arbejdes der på at få højskoleleverne tilbage til Kathmandu hurtigst muligt. Det er dog en udfordring, at de befinder sig i et bjergfyldt område med meget dårlige veje.

Desuden er meget store dele af Nepals infrastruktur – herunder telefonnettet – smadret på grund af jordskælvet.

“Det er klart, at sikkerheden for dem vi sender ud er ekstremt vigtig for os. Derfor sender vi nu en af vores erfarne eksperter til Nepal for at hjælpe de unge videre på deres rejse eller hjem, hvis de ønsker dét. Når dét er sagt, så har vi også et stort nødhjælpsarbejde i gang i Nepal, og det bedste folk kan gøre, er at støtte den indsats,” siger Frans Mikael Jansen.

Du kan støtte MS’ arbejde for ofrene for jordskælvet i Nepal her eller sms ’MS150’ til 1919 (150 kr)