Operation Dagsværk inviterer til rund fødselsdag

Forfatter billede

I 1985 startede Operation Dagsværk deres første indsamling mod apartheid i Tanzania.

Siden har over en halv million elever bakket op om de 27 projekter verden over og indsamlet i alt 162 millioner kroner.

Det fejrer Operation Dagsværk nu med musikalske indslag fra Per Vers, og hyldest til de ildsjæle, som har været en del af projektet gennem årene, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Hvert år trækker op mod 20.000 gymnasieelever i arbejdstøjet og bruger aktivt en dag af deres uddannelse, for at støtte unges uddannelse og vilkår over hele verden. Årets Dagsværkdag finder sted 4. november.

Organisationen har gjort en stor forskel for mange allerede, og er lige så vigtig nu, som dengang projektet startet.

Operation Dagsværk er en organisation, der altid har, og fortsat er styret af gymnasieelever og det er årets bestyrelse, bestående af elever, som har arrangeret dagen og inviterer pressen med til 30 års jubilæumsfest.

Musik og anekdoter

Til jubilæet er der mulighed for at møde mange af de mennesker, som gennem de sidste 30 år har været aktive og som stolt vil hæve champagneglasset for Operation Dagsværk.

Per Vers, som to gange har produceret kampagnesange til Operation Dagsværk, vil bakke op om energien og skyde festlighederne i gang, med sine sange ”Badunk Gadunk” (Niger 2008) og ”Get money” (Sierra Leone 2013).

Dagen vil byde på rigeligt med gode anekdoter om tidligere projekter og gamle dagsværkere.

Der vil ligeledes være rig mulighed for at tale med de frivillige, der lige nu arbejder hårdt på et brag af en kampagne til fordel for ungdommens manglende indflydelse i Somaliland.

30 års jubilæumsfest

Tid: d. 31. oktober, kl. 15.00 – 17.00

Sted: Mellemfolkeligt Samvirkes Spiseri (kantine), Fælledvej 12, 2200 København N.

Program for dagen

Kl. 15.00: Velkomst af bestyrelsen

Kl. 15.15: Per Vers

Kl. 15.30: Talere: Thomas Kjær Jepsen (første sekretariatsleder i historien), Frivillige fra sekretariatet, Anders Reimers Larsen (nuværende sekretariatsleder), Bjarke Lindemann Jepsen (IBIS repræsentant med OD-baggrund) med flere.

Kl. 17.00: Arrangementet flytter til ’Mellemrummet’

I anledning af jubilæet har Operation Dagsværk samlet et billedgalleri fra de sidste 30 år – se det her.