50.000 i journaliststipendie? Sidste frist fredag!

Forfatter billede

Ansøgningsfristen er fredag d. 30. oktober kl. 12, skriver Dansk Journalistforbund (DJ) i seneste udgave af nyhedsbrevet DJ Fokus onsdag.

Læger uden Grænser (MSF) har i samarbejde med DJ oprettet stipendier på samlet set 50.000 kroner til journalister og journaliststuderende for at støtte dækningen af oversete humanitære kriser, konflikter og katastrofer.

Målet med stipendiet er at støtte journalister og fotografer, der har ambitioner om og ideer til, hvordan vi formidler de ’glemte kriser’, men som mangler ressourcer til at omsætte den gode idé til virkelighed.

Stipendiet uddeles i størrelsesordenen 10.000 til 50.000 kr. til én eller flere ansøgere. Det kan søges af redaktioner, journaliststuderende, journalister, ansatte, freelancere og selvstændige.

Den medicinske hjælpeorganisation vil med stipendiet gerne bidrage til, at de glemte kriser, og de sårbare befolkninger, der bliver ramt af dem, opnår bedre belysning i offentligheden og medierne.

Derfor støtter MSF Danmark formidlere, der ønsker at dække nogle af de mange oversete humanitære kriser og problemstillinger, som mennesker i u-landene lider under.

For at sikre journalistisk uafhængighed vil en stipendiekomite sammensat af DJ udvælge modtagerne og administrere stipendiet i henhold til reglerne.

Læger uden Grænser vil kun bistå med rådgivning omkring sikkerhed og stille sig til rådighed for stipendiaterne i det omfang, de er interesserede.

Sådan søger du

Læs videre på

http://journalistforbundet.dk/Nyheder/2015/September/Sog-journaliststipendie-pa-op-til-50000-kroner/

Her kan du også finde regler for stipendiet m.v. og lidt om, hvad tidligere stipendiemodtagere har anvendt pengene til.