MSF-administrator til Niger

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Ülker Munck-Hansen er netop rejst til Niger, hvor hun de næste 2 måneder både skal være administrator og tage sig af bogføringen på et ernæringsprojekt for børn i det sultramte land i Vestafrikas Sahel-bælte. Ülker Munck-Hansen skal styre finanserne og administrere ansættelse af og lønninger til de internationale nødhjælpsarbejdere på projektet.

Ülker Munck-Hansen er tyrkisk statsborger og kom til Danmark for 2 år siden. Hun har en universitetsgrad i virksomhedsledelse og kunsthistorie og har tidligere arbejdet med organisation og planlægning i Sverige, Spanien og Tyrkiet.

Ülker Munck-Hansen bestemte sig for at ville rejse ud med MSF, da hun så organisationens indsats i forbindelse med et stort jordskælv i Adapazari i Tyrkiet i 1999, hvor 20.000 mennesker døde.

– MSF var meget hurtige og beslutsomme i deres indsats. Jeg kunne se, hvor effektivt de arbejdede for at hjælpe folk. Derudover har jeg læst meget om MSF, da jeg gik i skole og havde allerede dengang et positivt billede af organisationen, siger Ülker Munck-Hansen.

37-årige Ülker Munck-Hansen skal af sted på sin første mission for MSF og bliver den femte udsendte fra Danmark, som MSF sender til Niger. Lige nu arbejder 2 danske sygeplejersker, Marie Louise Jakobsen og Birthe Roelsgaard i byen Tanout i det centrale Niger.

Før weekenden vendte sygeplejerske Merete Engell hjem fra Zinder-regionen, mens Helle Wincentz Sørensen tidligere er vendt hjem fra sin indsats i Niger.

MSF har arbejdet i Niger siden 1985.