Dirigent ny ASF-ambassadør

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Dirigent Frans Rasmussen har længe været at finde blandt de personer, som friviligt gør en stor indsats for ASF-Dansk Folkehjælps arbejde i Danmark og internationalt.

Frans Rasmussen indtræder nu i den 5 mand store ambassadørgruppe for organisationen, som også tæller skuespilleren Kurt Ravn, journalist Jakob Kjeldbjerg, tidligere boligminister Ole Løvig Simonsen (S) og tidl. underdirektør i Beredskabsstyrelsen, Torben Nilsson.

Ønsket om at gøre en forskel står højt på Frans Rasmussen prioriteter for, hvordan han kan være med til at give til andre.

– Jeg har i flere år haft et voksende ønske om at engagere mig i forhold til de mennesker, som lige pludselig får brug for en håndsrækning. Mødet med ASF-Dansk Folkehjælp blev det springbræt, der kunne sætte handling bag ordene, siger Frans Rasmussen i forbindelse med sin udnævnelse som ny ambassadør for Dansk Folkehjælp.

ASF-Dansk Folkehjælp kommer via sit arbejde i kontakt med mange af de mennesker, som herhjemme eller i forbindelse med internationale katastrofer, pludselig bliver ofre. Organisationen har et stort frivilligt engagement via 50 lokalafdelinger over hele landet, som gør dem i stand til hurtigt at sætte ind, når folk får brug for en håndsrækning.

– Det arbejde vil jeg meget gerne støtte op om, og det er min intension, at jeg via mit netværk netop kan være med til at sætte fokus på modtagerne af Dansk Folkehjælps humanitære arbejde, og via dette kan være med til at motivere endnu flere til at gøre det samme, lægger Frans Rasmussen til.

Ib Jensen, formand for ASF-Dansk Folkehjælp er stolt af den nye ambassadør.

– Vi har systematisk arbejdet på at få sammensat en bred ambassadørgruppe i organisationen, hvor vi vægter at der skal være repræsentation fra et bredt udsnit af den danske befolkning. Med Frans Rasmussens tiltrædelse får vi endnu en ildsjæl, som vil arbejde for og tale vores sag, der hvor vi møder flest danskere. Frans har en utrolig berøringsflade igennem sit arbejde som dirigent.

– Konkret arbejder vi lige nu på at gennemføre en række velgørenhedskoncerter i Danmark i 2007, et år hvor vi fejrer vort 100 års jubilæum. Med Frans Rasmussen i spidsen for denne tilrettelæggelse og gennemførelse, ser vi optimistisk på mulighederne for at forene det musikalske med vores humanitære arbejde, slutter Ib Jensen.

Frans Rasmussen er først uddannet som pianist og hørelærepædagog på Det kgl. Danske Musikkonservatorium, og siden samme sted som dirigent. Debut med Radiosymfoniorkestret i 1976.

Han har dirigeret samtlige orkestret i Danmark og været gæstedirigent i de fleste europæiske lande. Blandt hans mange opgaver finder man adskillige TV- og radioproduktioner, tidligere kunstnerisk leder af Den Kgl. Livgardes Musikkorps, cd-indspilninger med de fleste af landets orkestre, og med dansk kormusik m.m.

For indspilningerne af N.W. Gades samlede værker for kor soli og orkester modtog Frans Rasmussen Danmarks Radios Boleropris. For indspilningen af Carl Nielsens samlede a cappella værker modtog han en “Grand Prix du disque”. Han er af EBU nomineret som “Conductor of the Year”.

Frans Rasmussen er docent i orkesterdirektion ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og siden 1997 formand for Dansk Kapelmesterforening og i 2000 Ridder af Dannebrog.