Steen Christensen runder hjørne

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Seniorkonsulent Steen Christensen, Hvidovre, fylder 60 søndag den 2. april.

Det er en af de danske socialdemokrater med flest kontakter i Den 3. Verden, der nu fylder rundt. En mand, som har været vidt omkring ikke kun i verden, men også i arbejderbevægelsen.

Globalt har det især været det sydlige Afrika og frihedskampen mod de hvide mindretalsstyrer, som fangede ham. Allerede i 1971 skrev han bogen “Befrielsesbevægelserne i det sydlige Afrika”, og det blev til flere andre bøger om den del af verden i samvirke med flere andre såsom Lasse Budtz og Alex Frank Larsen.

Cand.phil.-uddannet blev han i 1972, fra 1974 til 1980 var han lærer på arbejderbevægelsens højskole i Esbjerg og 1980-84 international sekretær i Socialdemokratiet. Det ledte frem til den post, han blev mest kendt for i offentligheden, jobbet som partisekretær, som han beklædte fra 1984 og frem til 1997 – alt i alt en omtumlet periode i partiets historie.

1. marts 1997 gik han over og blev chef for U-landssekretariatet, som er fagbevægelsens støtteorgan for faglig organisationsudvikling fortrinsvis i Den 3. Verden.

I februar 2004 holdt han som sekretariatsleder for at tiltræde en stilling som seniorkonsulent med særlig henblik på udvikling af projektstøtte under regeringens såkaldte Arabiske Initiativ.

Dette initiativ retter sig mod landene i Mellemøsten og Nordafrika og skal bl.a. gå til demokratiseringsstøtte og faglig organisationsudvikling.