Niels Yde forlader SOS-Børnebyerne

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Admin. direktør Niels Yde har meddelt bestyrelsen for SOS-Børnebyerne i Danmark, at han ønsker at fratræde sin stilling

– Niels Yde har været en god mand i en god sags tjeneste i mere end 12 år. Både vi her i Danmark og ledelsen i den internationale organisation værdsætter hans indsats, men respekterer hans beslutning om at søge nye udfordringer, siger bestyrelsesformand Bjørn Bogason.

Niels Yde er jurist og kom til SOS-Børnebyerne fra en stilling i den danske Jordemoderforening og har flere års u-landsarbejde bag sig i regi af FNs Flygningehøjkommissariat, UNHCR.

– SOS-Børnebyerne vil altid stå mit hjerte nær, men jeg er nået til den erkendelse, at jeg har et personligt behov for at prøve endnu en græsgang inden det aldersmæssigt bliver for sent, siger han.

Niels Yde har sammen med bestyrelsen i det sidste års tid arbejdet med at gennemføre en omfattende strategiproces i den danske organisation.

– Med den nye strategi fik SOS-Børnebyerne i Danmark et godt udgangspunkt for det fremtidige virke, og jeg fik en forsvarlig baggrund for min beslutning om at forlade chefposten, siger Niels Yde.

Stillingen som hans efterfølger vil snarest blive slået op.

SOS-Børnebyerne kalder sig verdens største private humanitære børneorganisation. SOS-Børnebyerne giver forældreløse og forladte børn et trygt hjem og skolegang i 457 børnebyer, mens børnebyernes lokalsamfund udvikles gennem SOS-Børnebyernes børnehaver, skoler, læge-klinikker, socialcentre eller nødhjælpsprogrammer.

C.a én million børn og deres familier får hjælp gennem SOS-Børnebyernes arbejde i 132 lande. SOS-Børnebyerne er uafhængig af politiske og religiøse interesser.