Her en liste over kandidater, der opstiller til styrelsen i IBIS på den årlige generalforsamling i u-landsorganisationen lørdag den 4. november
Det er dog også muligt at opstille til Styrelsesvalget på selve generalforsamlingen. Alle kandidater får mulighed for at præsentere sig mundtligt.
Der skal i år vælges 7 personer for en 2-årig periode samt minimum 3 suppleanter.
Efter selve generalforsamlingen mødes den ny Styrelse inkl. suppleanter for at fastlægge de første Styrelsesmøder.
Kandidater til Styrelsesvalget
John Nordbo
I de seneste 2 år har jeg været formand for IBIS, og jeg genopstiller til Styrelsen, fordi jeg fortsat gerne vil bidrage til at udvikle IBIS til en bred og stærk dansk u-landsorganisation.
2007 bliver et afgørende år for IBIS. Vi skal sætte alt ind på at sikre, at vi kan fordoble vores fundraising fra private kilder, så vi også fremover kan honorere det krav om egenfinansiering, som stilles for, at vi kan modtage 100 millioner kroner fra staten til at støtte fattige folk og deres organisationer i Afrika og Latinamerika.
Men IBIS skal samtidig fortsætte med at være en politisk u-landsorganisation, der satser på at rodfæste os i den danske befolkning og på at skabe lydhørhed overfor vores synspunkter gennem kampagner.
IBIS skal være en del af den globale bevægelse mod fattigdom, som Make Poverty History-kampagnen er. I tæt samarbejde med organisationer i andre lande skal vi udfordre verdens ledere og stille krav om langsigtede løsninger i stedet for krummer fra de rige landes bord.
Til daglig arbejder jeg som koordinator for 92-gruppen, der er et netværk af 20 danske miljø- og u-landsorganisationer, som samarbejder om global bæredygtig udvikling. Jeg er 43 år, far til 2 drenge, og jeg bor på Østerbro.
Poul Erik Christoffersen
– genopstiller til styrelsesvalg 2006
Er især optaget af potentialet i mixet mellem demokrati og uddannelse – måske en af de mest bæredygtige konstellationer til styrkelse af en dynamisk og langsigtet udvikling i Ibis samarbejdslande.
De nærmeste års største udfordringer bliver – med fortsat vigende bevillinger fra Danida
– at øge Ibis egenfinansiering
– at øge og fastholde Ibis medlemstal og -aktivitet hjemme og
– at sprede – og øge fundingen til Ibis projekter ude.
Ibis runder som organisation ganske vist 40 år, men skal fortsat udvikle sig og tage nye udfordringer op. Education in Emergency er en sådan udfordring, der dels giver dyb mening de steder, hvor Ibis arbejder med dette, dels er med til fortsat at udvikle Ibis, øge vores kapacitet og åbne nye kilder for funding.
For at sikre fortsat høj kvalitet i Ibis projekter og en nogenlunde uændret kapacitet kan nye partnerskaber og samarbejdskonstellationer – i både Danmark og internationalt – vise sig både hensigtsmæssige og nødvendige.
Hvilke samarbejdsrelationer Ibis bør indgå i, bør afgøres af hvor der er bedst muligheder for at realisere (dele af) intentionerne i Ibis vision 2012.
Katrine Nørtoft Magelund
Ibis har de seneste år været udsat for et kolossalt pres, som har krævet professionalisering, fokusering og cool cash. Det er imidlertid vigtigt i denne proces, at det hele ikke kommer til at fokusere på bundlinjen. Vi skal fortsat være en kritisk og engageret u-landsorganisation, der kan og tør råbe højt. Det har været skønt at se den opblomstrende aktivisme i flere dele af landet, og jeg mener, det er vigtigt, at Styrelsen er med til at sikre et godt samarbejde i hele organisationen. Jeg genopstiller til Styrelsen, fordi jeg har lyst til at fortsætte indsatsen i en organisation, der på godt og ondt tager udfordringerne op.
Jeg har siddet i Styrelsen de sidste 2 år, hvor jeg har haft ansvaret for områderne folkelig forankring og fundraising. Før det har jeg blandt andet været medlemssekretær i Århus og aktiv i forskellige medlemsgrupper efter et praktikophold i Uganda. Om mig personligt kan jeg fortælle, at jeg er uddannet cand.scient.pol og i hverdagen arbejder med det psykiatriske område i Københavns Amt – snart i Region Hovedstaden. Lige nu er jeg på barsel med mit første og skønne barn og bor med min mand i København.
Elsebeth Søndergaard
Jeg blev valgt ind i Styrelsen som suppleant sidste år, men blev hurtigt ordinært styrelsesmedlem. Jeg sidder i Syd-udvalget, hvor jeg er ansvarlig for local governance, og for nylig fik jeg desuden ansvaret for det sydlige Afrika. Det har været et virkeligt spændende og lærerigt år i styrelsen, og jeg vil gerne fortsætte mit arbejde i Syd-udvalget, hvor jeg hovedsagligt interesserer mig for local governance og Afrika.
Jeg synes, at det er utrolig interessant at dykke ned i tykke program- og strategidokumenter og at være med til at beslutte retningen for de konkrete Ibis-programmer. Herudover er det enormt spændende at sidde som en del af en super kompetent og indflydelsesrig organisation og være med til at påvirke den udviklingspolitiske dagsorden.
Jeg er 28 år og næsten færdig på statskundskab i Århus, men jeg bor i København. Udover at knokle med specialet om Tanzania er jeg studentermedhjælp i Danidas Mellemøstkontor. Jeg har kun lidt erfaring i Ibis Styrelse, men mange års erfaring som aktivt medlem af Ibis i Århus, bl.a. med kampagnen Humor mod AIDS og med opstarten af Afrika partnerskabsgruppen. Jeg håber og vil arbejde for, at Syd-udvalget bliver bedre til at samarbejde med medlemmerne, som er en vigtig ressourcebase for Ibis også i forbindelse med arbejdet i Syd.
Ditte Falbe-Hansen
Jeg er cand.mag. i spansk og antropologi og p.t. på barsel. I foråret 2006 holdt jeg et halvt års orlov fra styrelsen for at arbejde på Ibis-uddannelseskampagnen, Hele Verden i Skole, hvilket gav mig indsigt i organisationen og i kampagne- og oplysningsarbejdet. Jeg er for nyligt vendt tilbage til styrelsen og derfor meget motiveret for at fortsætte styrelsesarbejdet.
I Nord vil jeg arbejde for at styrke Ibis synlighed og folkelige forankring. Det er vigtigt gennem hvervearbejde at øge antallet af medlemmer. Men det er mere langsigtet at skaffe medlemmer gennem oplysning. Hele Verden i Skole, der gøder jorden hos tusinder af folkeskoleelever, er et fremragende eksempel på en langsigtet oplysningsindsats, der styrker den folkelige forankring – både nu og i fremtiden. Når medlemmerne er i hus er det desuden vigtigt at tilbyde dem forskellige muligheder for at bidrage aktivt til Ibis-arbejdet.
I Syd er mine interesseområder primært hiv/aids og køn. Aids-epidemiens omfang og alvor gør, at hiv/aids trænger sig på som et uomgængeligt indsatsområde. I denne forbindelse er det vigtigt, at Ibis-arbejdet i Namibia og Sydafrika fortsætter i et hiv/aids-program. Mht. kønsproblematikken er det alment kendt, at det ofte er kvinderne, der bærer udviklingen. Dette fokus bør fastholdes og styrkes i Ibis-arbejdet, dog uden at glemme mændene og deres rolle.
Geografisk har jeg interesse i og erfaring fra både Latinamerika og Afrika og er interesseret i at styrke samarbejdet på tværs af kontinenterne.
Bo Vesterlund, Kolding
Lærer i dansk, musik og spansk.
Jeg har undervist siden beg. af 80erne på gymnasiale uddannelser og på sprogskole i dansk for flygtninge og indvandrere.
Jeg har siden midten af 80erne deltaget i solidaritetsarbejde/humanitært arbejde i forhold til Mellemamerika og Mellemøsten og har i forb. hermed opholdt mig i Cuba og Palæstina.
IBIS har jeg været medlem af/aktiv i siden midten af 90erne; og jeg har været medlem/suppleant i styrelsen samt medlem af sydudvalget/nordudvalget de sidste 4 år. Endvidere har jeg arbejdet i mit lokalområde med synliggørelse af u-landsproblematikken og IBIS.
Jeg er tilhænger af bæredygtig udvikling gennem projekter baseret på ekspertise, finansiel støtte og lokalbefolkningens deltagelse. Men u-landenes vej ud af fattigdommen kræver også at disse lande opnår en mere retfærdig stilling på verdensmarkedet.
Med de økonomiske nedskæringer på u-landsbistanden samt den øvrige humanitære bistand, vi oplever i disse år, er samarbejde mellem de humanitære organisationer vigtigt for at undgå yderligere nedskæringer og for at vi igen kan nærme os en u-landsbistand på 1 procent af BNI..
Jeg vil fortsætte arbejdet med at gøre IBIS synlig i provinsen, så u-landsarbejdet får den nødvendige folkelige opbakning.
IBISes mangeårige parlamentariske revisor Johan Reventlow har meddelt, at han ikke ønsker at genopstille. Styrelsen indstiller nedenstående kandidat:
Steffen Rasmussen – Kandidat til Parlamentarisk Revisor
Jeg stiller op til posten som parlamentarisk revisor fordi:
Det er en institution i Ibis, som har betydning. Den parlamentariske revisor rapporterer til generalforsamlingen om hvordan styrelsen håndterer generalforsamlingens beslutninger bl.a. i forhold til tid, pris og kvalitet. Der er et element af “watch-dog” i denne funktion
Ibis er en organisation som er anerkendt som en af de mest effektive private u-landsorganisationer til at skabe forandringer i Syd. Jeg vil godt være aktiv i Ibis, og opgaven her er overkommelig i forhold til familie og job.
Her er min baggrund: Jeg var med i Ibis styrelse fra 1988 til 2000, med en enkelt afbrydelse, og var formand i 2 perioder. (1989-92 og 1996-99). Jeg har arbejdet for Ibis 2 gange ude i den store verden – første gang i Mozambique i 1984-87, da Ibis hed W.U.S. Dengang var jeg projektleder for et regionalt program med fokus på planlægning og udvikling, og konkret støtte til genhusning af interne flygtninge under krigen.
Anden gang – fra 2001 til 04 – var jeg leder af Ibis nye program i Vestafrika. Jeg var med til at udvikle en ny professionel Ibis-organisation i regionen med fokus på uddannelse, god regeringsførelse og støtte til civilsamfundsorganisationer. Mere herom på (www.ibisghana.com). Jeg har også deltaget i en del korttidsopgaver i 3. Verdens-lande – mest evaluering og programudvikling.
Jeg er trafikplanlægger og arbejder som sektionsleder i Vej og Park i Københavns Kommune med ansvar for trafiksikkerhed og regulering af trafik og parkering i byen.
Jeg er gift med Inge Bonde. Vi bor i Humlebæk og har 2 børn, Victor og Ditte på hhv. 13 og 10 år.