Mellemfolkeligt Samvirke kan nu efter eget udsagn leve op til skåltalerne om, at kvinder skal have en central plads i ledelsen. Berit Asmussen, der er leder af Lyngby-Taarbæk Frivilligcenter, har nemlig indtaget den ene af de 2 næstformands-taburetter i u-landsorganisationens bestyrelsen.
Den nyvalgte næstformand vil bl.a. arbejde for at skabe bedre kår for kvinder i u-landene.
– Det er ærgerligt, at det mest er kvinder, der taler om kønspolitik, men der er ingen tvivl om, at der er stor forskel på kvinder og mænds adgang til og indflydelse på demokratiske processer og ressourcer. Derfor vil jeg arbejde på at skærpe vinklerne på kønsdimensionen af vores arbejde, siger Berit Asmussen på MS-websitet.
Hun er uddannet cand.comm. fra RUC og har mere end 10 års erfaring med udviklingspolitik både i dansk og internationalt regi. CVet tæller bl.a. konsulentarbejde for UNDP og ambassaden i Malawi og stillinger som politikmedarbejder og fundraiser i Mellemfolkeligt Samvirke, men hun har også været manager af en bistro i Sydney og administreret joint ventures for små danske virksomheder i USA – dengang dét var moderne.
– Mine erfaringer og kompetencer er præget af, at jeg altid har syntes, at det er både spændende og sjovt at styrke de processer, der får mennesker til at komme videre, og projekter til at lykkes, fortæller Berit Asmussen, der deler titlen som næstformand med Nils Brøgger Jakobsen. Søren Hougaard sidder fortsat i formandsstolen.
Berit Asmussen er desuden klar til at lægge stor energi i arbejdet med at styrke organisationens motivation.
– Mellemfolkeligt Samvirke skal blive stærkere igen efter de sidste års kvaler med nedskæringer. For mig at se handler det rigtigt meget om ånd, og om at der skal være gang i MS på alle måder. Og så mener jeg ikke, at det gør noget, at vi ind imellem tager fejl eller siger noget dumt, siger Berit Asmussen.
Hun fortsætter:
– Der er jo ingen endegyldig eller let løsning på, hvordan vi når vor vision om en verden i fred, hvor samarbejde mellem mennesker fremmer global retfærdighed for alle. Men MS har mange gode bud – og mange gode erfaringer, som skal endnu mere i spil, end de er i dag, slutter hun.