Til Liberia for MSF

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Anders Bæhring rejser mandag til Monrovia i Liberia for den internationale nødhjælpsorganisation Læger uden Grænser (MSF).

Her skal han de næste 9 måneder stå for nybyggeri, logistik, IT, vand og sanitet samt kørselsplanlægning i MSFs projekter.

Det er 27-årige Anders Bæhrings første opgave for MSF. Han er uddannet konstruktør i 2004 og har bl.a. studeret ”international facility management” i Holland.

Siden har han udarbejdet tilstandsvurderinger på Thule-basen og som ansat i et rådgivende ingeniørfirma været ansvarlig for oprydning efter fugleinfluenza på Langeland. De seneste 9 år har Anders Bæhring desuden været frivillig leder på Roskilde Festival og til Grøn Koncert for Muskelsvindfonden.

I Monrovia arbejder MSF på et børnehospital og i 2 offentlige klinikker. På børnehospitalet yder MSF gratis lægehjælp inklusive behandling af tuberkulose og hiv. Hospitalet har 140 senge og flere end 700 månedlige indlæggelser.

De 2 klinikker i New Kru Town og Clara Town har tilsammen flere end 13.000 konsultationer, 3.500 jordemoderbesøg og 200 fødsler om måneden. Klinikkerne tilbyder tillige hjælp til ofre for seksuelle overgreb og vold.

Anders Bæhrings opgaver bliver bl.a. at bygge et nyt indslusningsområde og bedre badefaciliteter til tuberkulosepatienter samt forbedre håndteringen af spildevand.

Liberia var ramt af borgerkrig fra 1989 til 2003, men trods fred og et demokratisk valg i 2005 er livet for størstedelen af befolkningen i det vestafrikanske land stadig en prøvelse. Mere end 75 procent lever under fattigdomsgrænsen og mindst ligeså mange er arbejdsløse.

MSF har arbejdet i Liberia siden 1990.