Fhv. chefredaktør Alice Vestergaard, Hellerup, fylder 70 søndag den 29. juli.
Efter en lang journalistisk løbebane med flere topposter sagde den tidl. udenrigsministerfrue nej til alt eksternt ved sin pensionering. Bortset fra een ting: En bestyrelsespost i SOS-Børnebyernes danske afdeling, hvor hun nu er næstformand.
Her er belønningen at stå ude i en børneby i Afrika og se på glade unger, der har det godt efter lokal standard, fordi så mange betaler til dem hver måned.
Foreningen ”Danske venner af SOS-Børnebyerne” blev grundlagt i 1964 i København. Det første egentlige kontor blev åbnet i 1976, og navnet ændret til SOS-Børnebyerne i Danmark.
SOS-Børnebyerne i Danmark er i dag en fond, der styres af en bestyrelse, mens det daglige arbejde ledes fra kontoret i København, hvor der er 15 ansatte inden for områder som service, kommunikation og marketing.
Derudover gør lokalgrupper af frivillige over hele landet en indsats både med at informere, samle penge ind og finde nye faddere. SOS-Børnebyerne i Danmark har indtil nu rejst ca. en halv milliard kroner og finansieret en stribe SOS-projekter rundt om i verden.
Eksempelvis indledtes opførelse af et nyt SOS træningscenter i 2001 i Kenya kun 500 meter fra Karen Blixens farm. Centeret, der blev bygget for danske midler, tager sig i dag af uddannelse af SOS-mødre og administrativt personale til SOS-børnebyer i hele Østafrika.
I 2002 modtog SOS-Børnebyerne verdens største internationale humanitære pris; The Conrad N. Hilton Humanitarian Prize og i 2004 kunne SOS-Børnebyerne Danmark så fejre sit 40 års jubilæum ved bl.a. at opføre en ny børneby i Rutana i den lille centralafrikanske stat, Burundi.
I 2007 har organisationen fået ny direktør og er netop flyttet til nye og større lokaler på det ydre Vesterbro i København.