Matthias Gamrath er rejst til Sierra Leone i Vestafrika, hvor han de næste 9 måneder skal arbejde som administrator for Læger uden Grænser (MSF).
Den 34-årige cand.scient.pol. skal koordinere det administrative arbejde i forbindelse med Læger uden Grænsers aktiviteter i Bo- og Pujehundistrikterne i den sydlige provins, hvor organisationen yder medicinsk hjælp til flygtninge fra Liberia og den lokale befolkning.
I 2007 blev flere end 100.000 patienter med malaria behandlet på de klinikker, som MSF støtter i området. Projektet har i øjeblikket 25 udsendte og ca. 400 lokalt ansatte.
Det er Matthias Gamraths anden udsendelse for Læger uden Grænser. Han kom sidst i marts hjem efter et halvt års arbejde i Norddarfur.
– Det bliver spændende at komme til Sierra Leone. På min første opgave med Læger uden Grænser lagde den sikkerhedsmæssige situation i landet begrænsninger på min bevægelsesfrihed. Det tror jeg ikke bliver tilfældet i Sierra Leone, siger Matthias Gamrath, og fortsætter:
– Jeg kan godt lide ånden i organisationen og det internationale miljø, og så er arbejdet meget tilfredsstillende, fordi man så tydeligt kan se, at vi hjælper. Og så er der ikke langt fra ord til handling, når man er ude i felten.
Matthias Gamrath er vokset op i Lyngby og statskundskabsuddannet fra Københavns Universitet. Han har tidligere arbejdet som fuldmægtig i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. MSF har virket i Sierra Leone siden 1986.
—–
Camilla Hansen er i de næste 3 måneder i Kina, hvor hun skal fungere som køkkenchef i den centrale lejr for Røde Kors-bevægelsens arbejde i jordskælvsområdet.
Det ligger omkring Chengdu i Sichuan-provinsen tæt på epicentret for jordskælvet, der efterlod 69.000 døde og titusinder hjemløse. Camilla Hansen er uddannet som ernærings- og sundhedsøkonom på Suhrs seminarium i København.