Jens Windahl Pedersen er rejst til Johannesburg i Sydafrika for i 3 måneder at arbejde med flygtninge og immigranter fra især Zimbabwe.
Læger uden Grænser (MSF) har siden december 2007 ydet medicinsk hjælp til de tusinder, som flygter fra Zimbabwes massive problemer med bl.a. økonomisk kollaps og udbredt arbejdsløshed.
Det antages, at omkring 3 millioner zimbabweanere er flygtet. Mange lever som illegale indvandrere i nabolandet Sydafrika under meget vanskelige vilkår og uden mulighed for at søge lægehjælp.
Siden den omfattende vold mod særligt denne gruppe indvandrere tog sin begyndelse i flere af de større sydafrikanske byer i maj i år, har Læger uden Grænser udvidet sine aktiviteter til også at omfatte medicinsk og kirurgisk hjælp til mennesker, der har været udsat for vold.
Jens Windahl Pedersen skal arbejde på en klinik tilknyttet en metodistkirke i Johannesborg, hvor omkring 1.200 flygtninge opholder sig for at få ly og hjælp.
– Det bliver spændende at komme til at arbejde i et land som Sydafrika, som i forhold til Darfur byder på mere stabile forhold. Jeg bliver samtidig vidne til nogle af de afledte effekter af de store forandringer, der i øjeblikket sker i både Sydafrika og Zimbabwe, siger Jens Windahl Pedersen.
Det er den 27-årige sygeplejerskes anden udstationering for MSF. Han vendte i juni hjem til Danmark efter at have arbejdet et halvt år på en klinik, som MSF driver i Darfur i det vestlige Sudan.
Siden han blev færdiguddannet som sygeplejerske, har han arbejdet som vikar på Bispebjerg Skadestue og Akut Modtagelse Bispebjerg og på Glostrup Skadestue.
Jens Windahl Pedersen er vokset op i Nyråd ved Vordingborg, hvor hans forældre stadig bor.
MSF arbejdede i Sydafrika i midten af 1980erne og har arbejdet der igen siden 1999.