Sundhedsplejerske til børnehospital i Liberia

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Sundhedsplejerske Kirsten Pagaard Rold er rejst til Liberia for Læger uden Grænser (MSF).

Her skal hun de næste 6 måneder arbejde på børnehospitalet, Island Hospital, i det vestafrikanske lands hovedstad, Monrovia.

Island Hospital behandler børn i alle aldre og har specifikke programmer for behandling af tuberkulose, underernæring, seksuelle overgreb og hiv. Hospitalet har omkring 200 senge, men der er oftest indlagt mellem 220 og 250 børn sammen med en af forældrene.

Kirsten Pagaard Rolds opgave bliver primært at organisere og have hånd i hanke med sygeplejerskernes arbejde på hospitalet, men også at undervise personalet og vejlede de indlagte og deres forældre i ernæring, hygiejne og lignende.

Det er første gang Kirsten Pagaard Rold rejser ud for Læger uden Grænser. Med sig har hun mere end 10 års erfaring som sundhedsplejerske, og hun har arbejdet som sygeplejerske i Grønland i 2 år.

I sit job herhjemme er hun vant til at møde sine klienter på deres egne præmisser. Det ser hun frem til også at skulle i Liberia, der herhjemme mest er kendt for en langvarig borgerkrig og stor fattigdom.

– Jeg glæder mig til at lære, hvorfor folk lever og handler som de gør. Min erfaring er, at der er fornuft i alle handlinger, så længe man forstår baggrunden, siger hun og fortsætter: – Og så bliver det dejligt at få mulighed for at opleve Afrikas positive sider.

44-årige Kirsten Pagaard Rold har orlov fra sit arbejde som sundhedsplejerske i Skanderborg Kommune, hvor hun og familien bor. MSF har arbejdet i Liberia siden 1990.