Jonas Torp Ohlsen er rejst til Den Centralafrikanske Republik, hvor han i 4 måneder skal arbejde som narkoselæge på et hospital i Batangafo i den nordlige del af landet.
På hospitalet, der støttes af Læger uden Grænser (MSF), kan ofre for vold blive opereret, ligesom man udfører kejsersnit ved komplicerede fødsler. Til hospitalet er knyttet en klinik i byen Kabo, som bl.a. arbejder med sovesyge – trypanosomiasis.
Det bliver 31-årige Jonas Torp Ohlsens primære opgave at være ansvarlig for narkosearbejdet på hospitalet samt at oplære og videreuddanne de lokalt ansatte sygeplejersker.
Den Centralafrikanske Republik er et fattigt og ustabilt land, som i løbet af de seneste 10 år har oplevet 12 militærkup, og hvor sundhedssystemet er helt nedbrudt.
Læger uden Grænsers hold i Batangafo har på grund af kampe mellem forskellige oprørsstyrker og regeringshæren flere gange den seneste måned kortvarigt måtte evakueres.
– Jeg glæder mig meget til at arbejde med anæstesi i en helt anden sammenhæng, hvor man ikke har det overvågningsudstyr og de værktøjer til rådighed, som vi har herhjemme. Det vil helt sikkert være med til udvikle mine evner til klinisk observation, siger Jonas Torp Ohlsen, som ikke er nervøs ved tanken om at skulle arbejde i et så usikkert land.
– Læger uden Grænser har meget fornuftige sikkerhedsprocedurer, og der er ikke tale om angreb, som er direkte rettet mod MSF, siger han.
Jonas Torp Ohlsen, der er født og opvokset på Vesterbro i København, har tidligere været udsendt for MSF til Etiopien og DR Congo.
Han er uddannet fra Københavns Universitet i 2005, har arbejdet på anæstesiafdelingen på Næstved Sygehus og bestået et modul om ”humanitære interventioner i katastrofeområder” på uddannelsen Master of Disaster Management på Københavns Universitet.