Antropolog til Indien

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Antropolog Malene Flanding er rejst for Læger uden Grænser (MSF) til Indien, hvor hun i 3 måneder skal være med til at afdække behovene for hjælp i 3 områder.

Sammen med en sygeplejerske skal Malene Flanding bl.a. besøge et område i det østlige Indien med mange hiv-smittede og et slumområde i millionbyen Mumbai (Bombay).

Hendes opgaver indebærer bl.a. at mødes med myndigheder, repræsentanter fra lokalsamfundet og andre NGOer. Som antropolog har hun særligt fokus på at forstå lokale forhold, skikke og traditioner, som kan være afgørende for, om et projekt bliver en succes.

– En del af opgaven bliver at afdække behovene for hjælp, men i høj grad også at snakke med folk om, hvordan Læger uden Grænser bedst kan hjælpe dem, fortæller hun.

Det er tredje gang Malene Flanding rejser ud for MSF. Hun har tidligere været udsendt i 9 måneder til Malawi og tilbragt et halvt år i Zimbabwe for. Som antropolog har hun bl.a. arbejdet med at udvikle undervisningsmateriale om ernæring og hiv/aids-forebyggelse.

– Jeg glæder mig til at arbejde for Læger uden Grænser i Indien efter at have været udsendt 2 gange til Afrika, hvor jeg primært har arbejdet med hiv/aids, fortæller hun.

Malene Flanding er uddannet antropolog fra Københavns universitet og har udover erfaring fra Læger uden Grænser tilbragt et år i Guinea-Bissau, hvor hun har lavet feltstudier i forbindelse med sit speciale. Hun stammer fra Holbæk, men bor i dag på Amager i København.

Læger uden Grænser har arbejdet i Indien siden 1999.