Læge til sundhedscenter i Sydsudan

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Sidsel Lykke Nielsen er torsdag rejst til byen Pibor i Sydsudan for Læger uden Grænser (MSF).

Her skal hun i 6 måneder arbejde som læge på byens sundhedscenter, træne personalet og bl.a. overvåge risici for epidemier.

Befolkningens sundhedstilsand i det isolerede område er meget ringe og præges af stor mødredødelighed, malaria og tuberkulose samt væbnede konflikter.

Ud over sundhedscenteret i Pibor by driver Læger uden Grænser 2 satellitklinikker i området.

Det er første gang, 29-årige Sidsel Lykke Nielsen rejser ud med MSF. Hun blev uddannet fra Københavns Universitet i 2007 og har siden arbejdet på gynækolologiske afdelinger i Hillerød og Glostrup og i en introduktionsstilling i en almen lægepraksis i Birkerød.

Som studerende har Sidsel Lykke Nielsen arbejdet frivilligt på et børnehospital i Kapstaden i Sydafrika og Calcutta i Indien. Hun er født i Albertslund og bor i dag på Nørrebro i København.

– Jeg har villet ud og hjælpe til i verden så længe, jeg kan huske. Det var derfor, jeg blev læge. Jeg har en god basis for netop denne opgave med det, jeg har lavet hidtil, men jeg tager også afsted med en stor ydmyghed, for det er ikke et nemt sted at arbejde, siger Sidsel Lykke Nielsen.

Læger uden Grænser har arbejdet i Sudan siden 1979.