Ud for at bekæmpe børnearbejde i Egypten

Forfatter billede

Danmission udsender Therese Engrob Nielsen fra København til Kairo i et projekt, som kæmper for udsatte børns rettigheder.

Fra 1. marts og 4 måneder frem skal den 25-årige antropologistuderende arbejde som praktikant i den kristne organisation CEOSS, som er en af de store NGOer i Afrika.

Projektet bekæmper børnearbejde, forhandler bedre arbejdsvilkår med arbejdsgiverne, forsøger at få børnene tilbage i skolen og tilbyder familierne mikrolån som alternativ til børnenes indtægt. Næsten 3 millioner børn mellem 6 og 14 år arbejder i Egypten.

Therese Engrob Nielsen er vokset op i Tanzania, hvor hendes forældre var udsendt af LM (Luthersk Mission) til Sumbawanga og Mbeya. Efter studentereksamen fra Frederiksborg Gymnasium i 2004 vendte hun tilbage til Tanzania som volontør for at undervise på en skole for missionærbørn.

I sommeren 2007 begyndte hun antropologistudier ved Københavns Universitet. I Egypten skal hun samle viden og erfaring i forbindelse med sit studie, men hun skal også bl.a. producere undervisnings-materiale i samfundsfag til danske elever i 8.-9. klasse.

Hun har været rejsearrangør for Mellemfolkeligt Samvirkes Next Stop tur til Kenya, formand for LMs Unge og mentor i Ungdommens Røde Kors projekt ”Connect”, der vejleder og støtter unge kriseramte kvinder med anden etnisk baggrund. Hun er gift med Anders Engrob Nielsen, der dog ikke skal med til Egypten.

CEOSS er en stor og professionelt organisation med over 500 ansatte og 7.000 frivillige. Danmission støtter 2 CEOSS-afdelinger: fattigdomsbekæmpelse og dialog.

Danmissions engagement i Egypten går tilbage til 1989 og har hele tiden haft til formål at medvirke til opbygningen af dialogen mellem kulturer og religioner samt forbedre menneskers livsvilkår gennem udviklingsprojekter for de fattigste.

Egypten er et overvejende muslimsk land, men har et stort mindretal af kristne koptere.