SOS-Børnebyerne får dansk talsmand i Haiti

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Line Wolf Nielsen vil i den næste tid arbejde som talsmand og reporter for SOS-Børnebyerne i Haiti. Hun vil rapportere til SOS-Børnebyernes internationale netværk og være til rådighed for danske medier.

Da jordskælvet ramte Haiti, opjusterede SOS-Børnebyerne tilstedeværelsen i det caribiske land kraftigt. Fra at hjælpe lidt over 5.000 mennesker dagligt arbejder SOS-Børnebyerne hen mod at hjælpe flere end 40.000, der er berørte af jordskælvet.

Line Wolf Nielsen vil have SOS-børnebyen i hovedstaden Port-au-Prince som udgangspunkt for sit arbejde. Samme børneby, som også er base for SOS-Børnebyernes langsigtede hjælpeindsats i Haiti.

Line Wolf Nielsen er udsendt for SOS-Børnebyernes internationale paraplyorganisation og hun har stor erfaring med rapportering og journalistisk arbejde i lande i Den 3. Verden under vanskelige vilkår.

Den 35-årige uddannede journalist fra Danmarks Journalisthøjskole har været tilknyttet SOS-Børnebyerne i Danmark i et barselsvikariat som kommunikationschef tilbage i 2007. Hun flyttede efterfølgende til Indien og har siden dækket regionen som freelance korrespondent for nordiske medier.

Line Wolf Nielsen har dog bevaret sin tilknytning til SOS-Børnebyerne og haft korttidskontrakter for organisationens internationale hovedkon-tor i bl.a. Kina, Mongoliet, Nepal og Bangladesh. Nu er hun tilknyttet som mediekoordinator for SOS- Børnebyernes særlige kriseprogram på Haiti frem til midten af maj 2010.

Line Wolf Nielsen har tillige været udsendt for Mellemfolkeligt Samvirke i Nepal i 2004-2006 og studeret Communication for Development i Sverige.

SOS-børnebyen i Port-au-Prince

SOS-børnebyen i Port-au-Prince har været base for SOS-Børnebyer-nes hjælpeindsats efter jordskælvet i Haiti. Børnebyen, der til daglig er hjem for op mod 200 forladte og forældreløse børn, huser i øjeblikket derudover flere end 350 børn, hvis forældre enten er omkommet eller forsvundet som følge af jordskælvet.

Børnene er blevet grundigt registret og arbejdet består nu i at give dem trygge omgivelser, indtil der er skabt klarhed om deres situation. Derpå tager SOS-Børnebyerne sammen med de sociale myndigheder stilling til, om de evt. skal flytte ind i børnebyen permanent.

I lokalsamfundet omkring børnebyen får over 14.000 mennesker hjælp fra SOS-Børnebyernes indsats i lokalområdet gennem et netværk af mindre socialcentre.

33 børn, der i januar blev forsøgt bortført fra Haiti, er af de sociale myndigheder også anbragt i børnebyen, hvor de bliver passet, indtil at der er bragt klarhed over deres situation.