Ét er at læse, vide og skrive om sundhedsproblemer i u-landene, noget andet er at bruge sin viden i praktisk arbejde.
Lysten til at omsætte teori i praksis har fået den 31-årige læge Cæcilie Böck Buhmann fra København til fredag at rejse ud for Læger uden Grænser (MSF).
I 6 måneder vil hun arbejde i organisationens projekt i Kangaba i Mali i Vestafrika, hvor hun bl.a. får ansvaret for at overvåge indsatsen over for malaria samt at undervise sine kolleger i projektet.
Malaria er skyld i de fleste dødsfald hos børn under 5 i Mali, hvor store dele af befolkningen har været udelukket fra det eksisterende sundhedssystem. Dels på grund af store afstande mellem sundhedscentrene, dels fordi patienterne selv har skullet betale samtlige udgifter.
I stedet for dyre behandlinger som hidtil koster en konsultation nu et fast beløb på omkring 2 danske kroner for alle, og det har mangedoblet antallet af konsultationer på få år. Læger uden Grænser tilbyder gratis behandling til gravide og børn under 5 år.
Samtidig har organisationen uddannet og udstyret mobile ’malariahold’ i fjerntliggende landsbyer, der hurtigt kan behandle sygdommen, når regntiden gør vejene ufarbare.
Cæcilie Böck Buhmann har i mange år beskæftiget sig med international sundhed. Hun har en bachelor i ’International Health’ og en master i folkesundhed.
Desuden har hun haft praktikophold i bl.a. Bangladesh og Nicaragua, har stiftet og er nu formand for organisationen Globale Læger og arbejder i øjeblikket på en ph.d. om traumatiserede flygtninge.
– Det er første gang, at jeg udsendes som læge til et udviklingsland, og jeg glæder mig til at bruge min viden i praksis og yde et bidrag med noget af det, som jeg kan, siger Cæcilie Böck Buhmann, der ud over sin interesse for international sundhed er fagligt engageret i foreningen af yngre læger.