Cheme Andersen er mandag rejst til Sierra Leone i Vestafrika for Læger uden Grænser (MSF).
Her skal den 31-årige læge i en måned kort-lægge underernæringen hos børn i distrikterne Bo og Pujehun i landets sydlige del.
Her tilser MSF 30.000 patienter om måneden i snit i sundhedscentre og gennem mobile klinikker, og alle børn under 5, der kommer ind, måles samtidigt for underernæring.
Det fattige tidl. britiske koloni har nogle af verdens dårligste sundhedsstatistikker, og knap hvert femte barn dør, inden det er fyldt 5.
Cheme Andersens opgave bliver at indsamle og analysere data fra MSFs ernæringsprogrammer, undersøge hvor mange der er vaccineret mod mæslinger, undervise det nationale personale og komme med anbefalinger til indsatsen for bedre ernæring fremover.
Han føler sig godt klædt på til arbejdet efter at have tilbragt 7 måneder på et ernæringsprojekt i det sydlige Etiopien, som han vendte tilbage fra for en måned siden.
– Det har givet vigtig viden og nogle gode erfaringer om behandling af underernæring, som jeg altid vil kunne bruge. Jeg vil gerne arbejde med akut medicin for Læger uden Grænser fremover, og underernæ-ring er desværre noget, vi ser i alle vore projekter verden over, siger Cheme Andersen og fortsætter:
– Et svært underernæret barn har symptomer, der minder om et dehydreret barn, men hvis man giver væskebehandling, som man vil med et dehydreret barn, kan det være fatalt. Derfor er det en utrolig god ballast at have.
Han er uddannet fra Syddansk Universitet i 2007 og har efter endt turnus i Kalundborg og Holbæk arbejdet som praktiserende læge og vagtlæge på øen Skjervøy i Nordnorge, inden han i marts 2010 rejste ud for første gang med Læger uden Grænser.
Cheme Andersen har tibetansk baggrund og er født i Indien. Han kom til Danmark som to-årig og er vokset op på Frederiksberg, hvor han stadig bor. Læger uden Grænser har arbejdet i Sierra Leone siden 1986.