Ny vicechef i AC Børnehjælp

Forfatter billede

Dennis Thaagaard byttede 1. marts 2011 karrieren som projektleder i Udenrigsministeriet ud med en stilling som vicedirektør i AC Børnehjælp.

Her får den 41-årige cand.merc. særligt ansvar for organisationens humanitære udviklingsprojekter. Dennis Thaagaard har tidligere været ansat i en række ledende stillinger primært i det private erhvervsliv.

Indtil 1. marts var han arbejdende bestyrelsesmedlem i Verdens Børn – International Børnehjælp. Thaagaard er uddannet cand. merc. i kvalitetsledelse. Dertil er han sprogofficer i polsk samt MBA med fokus på vidensledelse, innovation og CSR/bæredygtighed.

AC Børnehjælp arbejder med børnerettigheder og børns vilkår i Den 3. Verden med særligt fokus på børns ret til at vokse op i en kærlig og forstående familie. Organisationen har fra sit domicil i Århus gennem 41 år formidlet ca. 13.000 udenlandske adoptivbørn til danske forældre.

Mindre kendt er det, at AC Børnehjælp har omfattende udviklings-projekter i Etiopien, Colombia, Nepal og Bolivia, og at den er Danmarks femtestørste fadderskabsorganisation.

Han er gift med Louise, der er bankrådgiver i Danske Bank og sammen har de sønnen Benjamin på 2.

I en pressemeddelelse mandag interviewes den nye vicedirektør (her uddrag):

Hvad kan du bibringe AC Børnehjælp?

– De første par uger i AC Børnehjælp har overbevist mig om, at jeg er blevet leder i en faglig stærk og yderst kompetent organisation, der drives af en oprigtig og fælles vision om, at alle børn har ret til at vokse op i en kærlig og tryg familie.

– Jeg skal supplere med min erfaring indenfor strategi og forretnings-udvikling, så vi får udnyttet de kernekompetencer, som personalet på AC Børnehjælp allerede råder over. Dette i tæt partnerskab med min direktør Margrethe Primdahl, der har været i organisationen siden midt i 1980erne og dermed har en enorm faglig viden.

Hvad gør AC Børnehjælp speciel?

– AC Børnehjælp er unik, fordi vi arbejder med både adoptions-formidling og humanitære udviklingsprojekter. Denne portefølje gør, at AC Børnehjælp både kan løse det enkelte forældreløse barns behov for at få en mor og en far her og nu og bidrage langsigtet til, at udsatte børn i 3. Verdens-lande får bedre vilkår i deres biologiske familier, så risikoen for at de bliver forældreløse mindskes. Juraen og de etiske standarder er i højsædet, da det er et minefelt med mange kulturer, aktører og følelser.

Hvor er AC Børnehjælp på vej hen?

– Konkret skal vi have mere end de p.t. ca. 1.500 fadderskaber. Vi skal have flere udviklingsprojekter og flere indsatslande og samarbejds-partnere end i dag. Endelig skal vi vende den nedadgående udvikling i antallet af forældreløse børn, der formidles til danske adoptivforældre. Det skal vi, fordi adoption er den bedste løsning for et forældreløst barn, hvis alternativ ellers er et liv på institution eller i pleje.

– Men vi skal ikke formidle flere børn til Danmark for enhver pris. Vi skal fastholde vore etiske standarder, og på en værdig og respektfuld måde forstærke vores indsats med at inspirere og uddanne lokale myndigheder og partnere, så menneskehandel og trafficking undgås.

– Også i forhold til vores udviklingsbistand er det helt centralt, at vi udvikler lokale NGOer således, at indsatsen også fortsætter efter AC Børnehjælp har trukket sig ud. Bæredygtighed er – og skal være – kodeordet i alt, vi gør, anfører Dennis Thaagaard.