Normalt udfordrer økonom Sara Uldael Jensen sig selv ved at bestige høje bjerge, dykke i havet eller løbe en halvmaraton.
Det næste halve år byder på en helt anden type udfordring, når hun skal arbejde som regnskabsmedarbejder på Læger uden Grænser (MSFs) hovedkontor i Sydsudan.
Sydsudan er det nye land, som udråbes i juli efter at stort set alle i det overvejende kristne og animistiske område stemte for løsrivelse fra det muslimske Sudan i januar.
Opgaven består i at assistere den ansvarlige for økonomien i MSFs projekter i Sydsudan med økonomistyring og administration.
30-årige Sara Uldael Jensen er født i Hobro, og bor i dag i Århus. Hun har en HD i regnskab, har arbejdet i en årrække på et revisionskontor og senest som controller på Teknologisk Institut.
– Det bliver spændende at bruge dét, jeg kan i en helt ny sammen-hæng. Det bliver helt sikkert en test af mig selv. Jeg regner med at få mine diplomatiske evner afprøvet, siger Sara Uldael Jensen før afrejsen.
Sudan har været plaget af en langvarig borgerkrig, der sluttede i 2005. Den humanitære situation er dog fortsat slem – dødeligheden er høj, mange lider af kronisk underernæring, ligesom der ofte er udbrud af sygdomme som meningitis og kolera.
I Sydsudan har kun hver fjerde indbygger adgang til de mest basale sundhedsydelser. Det er under alle omstændigheder et stort problem, men især er det farligt for gravide og fødende.
Der er kun 10 uddannede jordemødre i hele Sydsudan – et land på størrelse med Frankrig og med en befolkning på knap ti millioner.
Læger uden Grænser har arbejdet i Sudan siden 1979, og driver i øjeblikket 27 projekter i 13 regioner.