Operationsgangen i Den Centralafrikanske Republik, ernæringskrise i Etiopien, Ebola i DR Congo og katastrofeindsatsen i ugerne efter jordskælvet i Haiti.
De næste 6 måneder skal læge Jonas Torp Ohlsen bruge sin store erfaring fra tidligere udsendelser som projektkoordinator for Læger uden Grænser (MSFs) projekt i byen Bo i Sierra Leone.
Jonas Torp Ohlsen kommer til at fungere som chef for det 215-senge store hospital, hvor Læger uden Grænsers 230 ansatte primært behandler underernærede børn, malariapatienter og kvinder med fødselskomplikationer.
En stor del af hospitalet udgøres af et ernæringscenter, hvor svært underernærede børn indlægges og modtager intensiv behandling for deres livstruende tilstand.
33-årige Jonas Torp Ohlsen ankommer ved starten af regnsæsonen, som indvarsler en travl periode for Læger uden Grænsers hold i Bo i det fattige vestafrikanske land. De store regnmasser giver perfekte forhold for de myg, der bærer på malariaparasitter, hvilket betyder mange alvorligt syge patienter på hospitalet.
MSF hjælper også lokale behandlingssteder med forebyggelse og tidlig behandling af malaria.
På trods af at det er første gang, at Jonas Torp Ohlsen skal udsendes som projektkoordinator, har han tidligere løftet lignende opgaver:
– Jeg har fungeret som midlertidig projektkoordinator før, så jeg kender lidt til arbejdet i forvejen. Det bliver spændende at stå i spidsen for et stort projekt med mange patienter og ansatte. Heldigvis foregår alt arbejdet ikke bag skrivebordet, og jeg kommer også til at arbejde som læge på hospitalet, fortæller Jonas Torp Ohlsen.
Han er uddannet fra Københavns Universitet og har indtil sin udsendelse arbejdet som anæstesilæge på Herlev Hospital. Han bor på Vesterbro i København, når han ikke er udsendt.
Læger uden Grænser har arbejdet i Sierra Leone siden 1986. Den tidligere britiske koloni er et af verdens 4 fattigste lande.