Den danske afdeling af “Verdensselskabet for Dyrebeskyttelse”, WSPA Danmark, udvider staben på kontoret i Vesterbrogade i København.
Hovedopgaven for kontoret er at indsamle midler til projekter ude i verden, informere danskere om arbejdet for bedre dyrevelfærd, lave kampagner og holde kontakt til de mange danske støtter. WSPA Danmark har p.t. 11 medarbejdere, og 3 er kommet til inden for de seneste måneder.
JANNE BRUVOLL er ansat i en nyoprettet stilling som presse- og kommunikationsmedarbejder. Hun kommer fra et job som informations-medarbejder for Mellemfolkeligt Samvirke i Sudan, hvor hun bl.a. dækkede præsident- og parlamentsvalget i Sudan i april 2010.
I januar i år vendte hun tilbage til Sydsudan for at dække folkeafstemningen om områdets selvstændighed. Hendes reportager og analyser har bl.a. været bragt i Kristeligt Dagblad, Politiken og her på u-landsnyt.dk.
28-årige Janne Bruvoll blev uddannet som journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har en masteruddannelse i bæredygtig udvikling fra Middlesex University i London.
PER HAMMERSHØJ er tiltrådt i en nyoprettet stilling som database-ansvarlig. Samlet set har han 25 års erfaring fra IT-branchen, og de seneste 15 år har han været ansvarlig for forsikringsselskabet Alm. Brands marketingssystem. Per Hammershøj er 46 år.
ANDERS BAGER er ansat som fundraiser. Han kommer senest fra en stilling som fundraiser i YoungCare – Landsorganisationen Udsatte Børn og Unge.
33-årige Anders Bager har tidligere arbejdet som landekoordinator for Sudan hos Amnesty International og været ansat i Institut for Menneskerettigheder i Human Rights & Business-afdelingen. Han er cand.mag. i historie og sociologi og far til Conrad på 3 og Sally på et år.
WSPA om WSPA (udvidet omtale bringes her, da organisationen er lidet kendt i u-landsmiljøet):
WSPA (World Society for the Protection of Animals) er verdens største sammenslut-ning af dyrebeskyttelsesorganisationer og repræsenteret i over 70 procent af verdens lande.
I år er det 30 år siden, at de 2 dyrebeskyttelsesorganisationer, World Federation for the Protection of Animals (WFPA) og the International Society for the Protection of Animals (ISPA), gik sammen og oprettede WSPA.
Oplysning og lobbyarbejde
WSPA’s vision er en verden, hvor mennesker respekterer dyrevelfærd, og dyremishandling stopper. WSPA arbejder således typisk i udviklingslande, hvor der kun er ringe – eller ingen – lovgivning til at beskytte dyr. Her arbejdes der for at overbevise de enkelte regeringer og politiske nøglepersoner om vigtigheden af dyrevelfærdslovgivning.
WSPA udvikler også uddannelsesprogrammer om dyrevelfærd i erkendelse af, at ringe viden om dyrs behov ofte er årsagen til dyremishandling. WSPA har udarbejdet en undervisningsguide i dyrevelfærd for skolelærere på engelsk, hindi, vietnamesisk og flere andre sprog.
Nødhjælp i samarbejde med FN
Samtidig hjælper WSPA de over 1.000 medlemsorganisationer kloden over med at skabe bedre vilkår for dyr i de enkelte lande. Det har eksempelvis resulteret i, at 70 procent af hundene på den indonesiske ferie-ø, Bali, er vaccineret mod rabies, og at sygdommen er på vej mod udryddelse på øen.
Et af WSPA’s fokusområder er katastrofehjælp. Som eneste internationale organisation kan WSPA med kort varsel rykke ud med nødhjælp til dyr ved katastrofer i hele verden. WSPA samarbejder bl.a. med Røde Kors, regeringer og FN for at hjælpe nødstedte dyr. Som følge af jordskælvene og tsunamien i Japan er WSPA lige nu i gang med at oprette nødcentre for tusindvis af evakuerede kæledyr.
• Man kan læse om WSPA på http://www.wspa.dk/arbejdsomraader/default.aspx
• WSPA’s årsrapport for 2010 kan læses på http://www.wspa.dk/profil_WSPA/oekonomi/default.aspx
• En video med organisationens resultater i 2010 kan på: http://www.wspa.dk/latestnews/2011/succeser-i-2010.aspx