Dorthe Vestergård Andersen er rejst mod Sydsudan, hvor hun i 6 måneder skal arbejde på Læger uden Grænsers hospital i byen Gogrial. Inden den 32-årige læge når så langt, skal hun trænes i at behandle tuberkulosepatienter i Nairobi i Kenya.
Hospitalet i Gogrial yder basale sundhedsydelser til folk i området og behandler tuberkulose, underernærede børn, hjælper gravide og fødende kvinder og har et kirurgisk afsnit, hvor der foretages kejsersnit og andre livreddende operationer.
Hun lander lige til den årlige sultsæson – tidspunktet mellem sidste høst er spist og den næste er i hus i oktober – og i regn-tiden, der betyder stigning i tilfældene af malaria. Hendes opgaver bliver bl.a. at tage sig af indlagte patienter, støtte op om jordemoderen og træne personale i den ambulante afdeling.
– Det er lidt af en mundfuld, men jeg glæder mig meget til både at være der, til livet med resten af holdet og til at være chef og lede andre medarbejdere. Jeg har tænkt på det siden jeg som helt ung arbejdede på et børnehjem i Sydafrika, og jeg vil gerne bruge min uddannelse til at hjælpe andre og samtidig få en oplevelse med, siger hun.
Dorthe Vestergård Andersen er opvokset i Karslunde syd for København og bor til daglig i Valby. Hun er uddannet fra Københavns Universitet i 2006 og har haft turnus i det gamle Roskilde Amt. Siden har hun fortrinsvist arbejdet på børneafdelinger – i 2 år på Roskilde Sygehus og efterfølgende i knapt et år på Hillerød Hospital.
Læger uden Grænser har arbejdet i Sudan siden 1979.