Ole Timotej fra Svendborg er rejst til Liben-området i det sydøstlige Etiopien.
Her vil den 61-årige sygeplejerske i 3 måneder indgå i Læger uden Grænsers hold, der giver medicinsk behandling til de mange, som er flygtet fra tørke, sult og krig i Somalia og nu søger hjælp i flygtningelejre i Etiopien.
– Jeg har arbejdet med underernæring før, men jeg forventer, at opgaven denne gang bliver meget anderledes, fordi der er så ufatteligt mange, der har desperat brug for hjælp. Det bliver helt sikkert mere krævende, og forholdene vil være mere barske. Men det er jeg indstillet på, ellers havde jeg ikke påtaget mig opgaven, siger han.
Ole Timotej er den femte, som i den seneste tid er udsendt for Læger uden Grænser (MSF) i Danmark til Somalia, Kenya eller Etiopien, der er hårdt ramt af tørke og sult.
Læger uden Grænser har været i Etiopien siden massesulten i 1984 og siden 2009 givet medicinsk hjælp i Liben-lejrene, en stor transitlejr i Etiopiens Somali-region på grænsen til Somalia samt i Øst- og Vest Imey.
De udmattede flygtninge har ofte vandret i dage og uger for at nå frem til lejrene i Etiopien.
For et år siden var der 27.000 flygtninge, i dag er der over 140.000 og der er store problemer med kunne tilbyde ly, vand og mad og ordentlige sanitære forhold.
Mange flygtninge lider af underernæring, diarré, øjen- og luftvejs-infektioner, og MSF tilbyder lægehjælp i samtlige lejre. Ifølge organisationens egne undersøgelser er 37 procent af børnene under 5 år underernærede.
Læger uden Grænser har i øjeblikket ernæringsprogrammer, og flere end 10.000 børn bliver behandlet. Desuden vaccineres der mod bl.a. mæslinger og uddeles ca. 200.000 liter rent vand om dagen.
Det er fjerde gang, at Ole Timotej rejser ud for MSF. Han har før arbejdet i Nigeria, Etiopien og Darfur.
Han har fået orlov fra sit arbejde som hjemmesygeplejerske i Svendborg kommune, hvor han bor med sin hustru.