Sanni Bundgaard er taget til Somali-regionen i det østlige Etiopien med Læger uden Grænser (MSF).
Her skal den 35-årige jordemoder i seks uger arbejde i tre flygtningelejre og får bl.a. ansvaret for at oprette en fødeklinik i en af lejrene.
På grund af tørke og konflikt i Somalia er hundredtusinder flygtet fra deres hjemland, og mange er kommet til flygtningelejre i Etiopien.
En stor del af flygtningene er gravide kvinder, der udover umiddelbare behov for vand, mad og tag over hovedet, har brug for uddannet hjælp før, under og efter fødslen.
I dag har kvinderne kun adgang til lægekonsultationer før fødslen og vaccinationer til barnet efterfølgende.
Derfor er der stort behov for uddannet hjælp til selve fødslen, særligt i tilfælde af komplikationer, som i værste fald kan være livstruende for både mor og barn.
Målet at sikre adgang til hjælp i flygtningelejrene døgnet rundt. En af udfordringerne kan dog være at finde personale blandt flygtningene, der har en sundhedsfaglig uddannelse eller baggrund.
– Jeg glæder mig til at få mere patientkontakt. Normalt er der meget supervision og undervisning, men jeg regner med, at der bliver meget mere konkret arbejde med at hjælpe patienterne, fordi det kan være en udfordring at finde personale, siger Sanni Bundgaard.
Det er sjette gang Sanni Bundgaard tager ud for Læger uden Grænser siden hendes første udsendelse til Sydsudan i 2007.
Hun har været udsendt som jordemoder i Liberia i Vestafrika, Haiti i Caribien og to gange til samme projekt i Burundi i Centralafrika.
Sanni Bundgaard er fra Silkeborg og bor til daglig i København. Hun blev færdig som jordemoder i 2005 og har bl.a. brugt sin uddannelse i Grønland, Tanzania og i Gentofte.
Inden hun begyndte rejsen til Etiopien, nåede hun akkurat at forsvare sin masteropgave i International Sundhed fra Universitet i Uppsala i Sverige, som hun har samlet data ind til under sin seneste udsendelse til Burundi.