Jakob Swartz Sørensen, bosat i Gellerupparken i Brabrand, er ansat som ny sekretær for international mission i Dansk Ethioper Mission fra den 1. februar 2012.
Den 31-årige antropolog kommer til stillingen med en alsidig baggrund.
I 2009 blev han cand.mag. i etnografi og antropologi fra Aarhus Universitet. I 2006-2009 var han projektleder i den kristne nødhjælpsorganisation Medair. I 2006-2008 var han udstationeret i Uganda, og i 2009 arbejdede han i Afghanistan.
Senest har Jakob Swartz Sørensen i 2010-2011 været program-koordinator i AC Børnehjælp, hvor han har arbejdet sammen med lokale partnere i Etiopien og Nepal.
Han har tilbragt en del af sin barndom i Botswana i det sydlige Afrika, hvor forældrene, Karen og Niels Sørensen, var missionærer udsendt af Dansk Ethioper Mission i 1992-2001.
Jakob Swartz Sørensens engagement i mission kommer bl.a. til udtryk ved, at han er medlem af Dansk Ethioper Missions landsudvalg (siden 2010), og via hans frivillige indsats i den kristne børne- og ungdoms-organisation, Afrika InTouch, som han blev formand for i fjor.
– I Afrika InTouch arbejder vi for at danske børn og unge gennem deres engagement i projekter i Afrika bliver rørt af Gud, siger Jakob Swartz Sørensen.
– Det ønsker jeg også at arbejde for i Dansk Ethioper Mission. Vi har i Danmark behov for, at alle aldre i kirken bliver inspireret, smittet og engageret af livet i kirken i Afrika. Missionssamarbejde går begge veje, og jeg synes det er spændende at arbejde med partnerskaber i en verden i forandring, gør han gældende.
Jakob Swartz Sørensens forgænger, Anna-Kathrine Thunbo Sørensen, fratræder stillingen med udgangen af februar 2012.
Det giver mulighed for en god introduktion til og overdragelse af arbejdsopgaverne, inden Dansk Ethioper Missions sekretariat flytter fra Ydre Missions Hus i Christiansfeld til et nyt arbejdsfællesskab på TORVET, Katrinebjergvej 75, i Århus.
Det sker den 1. marts 2012.
Dansk Ethioper Mission er et folkekirkeligt missionsselskab, der virker i Etiopien, Liberia, Botswana og Guinea.
Gennem samarbejdskirker i Afrika støttes bl.a. gadebørn, undervisning og sundhedsarbejde, uddannelse af søndagsskoleledere, præster og evangelister, bekæmpelse af hiv/aids og kapacitetsopbygning på forskellige niveauer i kirkerne selv.
Budgettet i 2011 er på 7,74 mio. kr. og pr. december i år var der syv udsendte medarbejdere, to volontører og to associerede udsendinge i Afrika.
Sekretariatet i sønderjyske Christiansfeld har fem ansatte.