Dansk læge og Guinea-Bissau

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Professor og læge Poul-Erik Lund Kofoed, Middelfart, fylder 60 onsdag d. 15. maj 2013.

Fødselaren er læge fra Odense Universitet i 1980 og bestrider i dag jobbet som professor og specialeansvarlig overlæge ved børneafdelingen på Kolding Sygehus/Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning på SDU.

Foruden sin lægevidenskabelige embedseksamen tog Lund Kofoed bifag i etnografi/socialantropologi ved Aarhus Universitet, ligesom han i 1987 blev speciallæge i pædiatri (børnesygdomme).

I 2006 forsvarede han sin disputats om malaria i den lille fattige vestafrikanske stat Guinea-Bissau, hvor han fortsat er aktiv. Poul-Erik Lund Kofoed er således både optaget af børnesygdomme og forholdene i udviklingslandene.

Fra 1987 til 1989 var han ansat som leder af det Danida-finansierede Child Health Programme ved the International Centre for Diarrhoeal Disease Research i Dhaka i Bangladesh.

Her var han med til at opbygge et stort børnevaccinationscenter, udviklede undervisning for de medindlagte mødre og lavede opfølgning for underernærede børn.

Efterfølgende arbejdede han på Odense sygehus og i Guinea-Bissau og som ledende overlæge ved børneafdelingen på Kolding Sygehus.

Siden sidste år har han beklædt professoratet på SDU med funktion på børneafdelingen i Kolding/Sygehus Lillebælt.

Se mere om den tidl. portugisiske koloni, Guinea-Bissau, på
http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea-Bissau