Information må skære ned

Redaktionen

Dagbladet Information, som sammen med Kristeligt Dagblad er den avis herhjemme, der har den klareste profil på tredje verdens-stoffet, blev torsdag ramt af besparelser. Nedskæringerne vil som udgangspunkt betyde fyring af 7 redaktionelle medarbejdere, skriver Politiken fredag.

Information står fra næste år til at miste sit støttebeløb fra Dagspressens Finansieringsinstitut – akkurat som Kristeligt Dagblad, hvor økonomien også vil være stram i 2004. Oplaget har mellem 1996 og 2002 ligget på i gennemsnit 21.000.

Information bliver i forvejen produceret af forholdsmæssigt få medarbejdere, der nu vil forsøge at forhandle sig frem til et kompromis. Ifølge bladets hjemmeside er der p.t. ca. 35 fuldtidsansatte faste journalister, 7 korresponderende medarbejdere i udlandet og 5 praktikanter.

Information benytter sig desuden af en del freelancearbejdskraft, anfører Politiken – som i øvrigt efter fusionen med Morgenavisen Jyllands-Posten i et fælles udgiverselskab kan præsentere betydeligt bedre tal på bundlinjen.