Konference om Afrikas vand

Redaktionen

800 delegerede fra hele Afrika deltager i denne uge i en konference i Etiopiens hovedstad, Addis Ababa,, som skal søge udveje for at halvere antallet af afrikanere uden adgang til rent drikkevand, rapporterer BBC Online mandag.

Mødearrangøren, FNs Økonomiske Kommission for Afrika, ECA, advarer om, at der langt fra er investeret nok i at gøre dette mål realistisk.

Der var dog også optimistiske røster ved åbningen af det 6 dage lange sammentræde. – Denne konference er udtryk for politisk vilje på højeste niveau i de afrikanske regeringer til at bevæge sig fremad mod at løse kontinentets vandkrise, sagde Etiopiens minister for vandressourcer, Shiferaw Jarso, til journalister.

Internationale eksperter, videnskabsfolk og repræsentanter for de rige donorlande vil være til stede på konferencen, hvis målsætning er FN Målet om rent vand til alle i år 2015. Deltagerne vil granske i og fokusere på, hvad der er kommet ud af de såkaldte regionale vandinitiativer, som blev lanceret på Verdenstopmødet om bæredygtig udvikling i Johannesburg, og hvordan afrikanske regeringer omsætter ord i gerning.

Også den ømtålelige overordnede fordeling af vandressourcerne mellem landene vil komme op til drøftelse, rapporterer BBC Online.