Indiske teleforskere til Aalborg

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Et tæt samarbejde mellem Aalborg Universitets Center for TeleInfrastruktur (CTIF) og beslægtede forskermiljøer i Indien fører nu til en fast aftale om udstationering af indiske forskerstuderende i Aalborg.

De første 11 indiske gæster (primo december 09) er netop ankommet og budt velkommen på Institut for Elektroniske Systemer, fremgår det af universitetets website.

De tilrejsende ph.d.-studerende fra Sinhgad Institute of Technology i Lonavala skal i første omgang være i Aalborg i 3 måneder. Derefter drager de hjem, men vender tilbage til Danmark yderligere 2 gange i løbet af deres 3-årige uddannelse, så de i alt tilbringer 9 måneder på Aalborg Universitet.

Deres ophold er kommet i stand via en aftale med den nystartede indiske interesseorganisation GISFI (Global ICT Standardisation Forum for India), som arbejder på at styrke Indiens internationale rolle inden for informations- og kommunikationsteknolgi.

Aalborg Universitet indgår meget direkte i de indiske bestræbelser, idet direktøren for universitetets Center for TeleInfrastruktur, professor Ramjee Prasad, er blandt initiativtagerne til GISFI og også er valgt som formand for organisationen.

Derfor var det en dobbelt glæde for ham at byde de 11 indiske forskerstuderende velkommen til Aalborg, da det nye indiske ph.d. program blev markeret med en åbningsreception.

Ramjee Prasad forklarede, at erfaringerne fra deres ophold løbende vil blive brugt til at styrke rammerne om samarbejdet, og at det på sigt er meningen, at 20 vordende indiske forskere hvert år skal have mulighed for at henlægge en del af deres studier og forskning til CTIF’s hovedkvarter i Aalborg.

Store gensidige forventninger

Lederen af Forskerskolen ved Aalborg Universitets ingeniørfakulteter, professor Søren Holdt Jensen, lovede i sin velkomst til de studerende al mulig støtte og hjælp. Men han mindede dem samtidig om, at den nordiske tradition for ph.d.-uddannelser indebærer, at det i høj grad er deres egen forskning og deres eget projekt, som er omdrejningspunktet.

– Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe med at udvikle jeres egenskaber som forskere og hjælpe jer med at gå hele vejen og publicere jeres resultater internationalt. I er kommet hertil for at studere inden for kommunikationsteknologi, og det er et område, hvor vi har spidskompetencer i Aalborg. Til gengæld regner vi også med, at I vil blive gode ambassadører for os i fremtiden, og at vi kan udføre fælles forskning til glæde for alle parter, sagde Søren Holdt Jensen.

Yderligere oplysninger om Center for TeleInfrastuktur og GISFI.
Professor Ramjee Prasad, direktør for CTIF og fmd. for GISFI,
tlf. 99 40 86 71.
Professor Søren Holdt Jensen, leder af Forskerskolen ved De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter, tlf. 99 40 86 54.
Teknisk chef Jens Erik Pedersen, CTIF, tlf. 99 40 86 36.
Videnskabsjournalist Carsten Nielsen, AAU, mobil 23 40 65 54.