600.000 kr. til u-landsarbejde fra årets Roskilde Festival

Redaktionen

Kort før scenestart lørdag aften overrakte Roskilde Festvals bestyrelsesformand, Dan Hacke, 600.000 kroner til 2 repræsentanter for Læger uden Grænser (MSF).

Pengene er en del af overskuddet fra festivalen og gives af festival-fonden som støtte til MSFs arbejde mod underernæring, skriver den danske NGO i en pressemelding. I 2007 behandlede organisationen 187.000 underernærede børn.

– Vi sætter en stor ære i at kunne donere et så flot beløb til Læger uden Grænser, da det er en organisation, der stemmer overens med vore værdier og afspejler vores engagement i humanitært arbejde, siger Dan Hacke.

Roskilde Festival har i år klimaforandringer som gennemgående tema. Det forandrede klima er årsag til tab af kreaturer og fejlslagen høst, som forværrer adgangen til mad i udsatte områder.

Ifølge festivalen er det bl.a. det stigende antal naturkatastrofer som tørke, orkaner og oversvømmelser, der er årsag til, at hvert sjette menneske i verden sulter.

– Ved at sætte fokus på klimaforandringer, vil vi ikke kun gøre en indsats for at mindske den globale opvarmning, vi ønsker også at gøre noget for at modvirke dens konsekvenser. Sult er desværre et voksende problem i verden, derfor vil vi gerne støtte og hjælpe til at reducere de følgevirkninger, vi ser i forbindelse med klimaforandringerne, siger Dan Hacke.

Yderligere oplysninger hos Maria Dohn, kommunikationschef i MSF, E-mail: [email protected], tlf. direkte: 39 77 56 06, mobil: 29 70 29 79, web:www.msf.dk