MSF: Fødevarehjælp til børn ikke god nok

Redaktionen

Læger uden Grænser (MSF) i Danmark har indgået et samarbejde med Det biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet i et forsøg på at gøre fødevarehjælpen til børn i udviklingslandene bedre, fremgår det af en pressemelding fra MSF torsdag.

– Vi ved, hvad akut underernærede børn skal have for at overleve. Det er straks værre med de børn, der ikke er ved at dø af sult, men som lider af at få for lidt og forkert mad. Det er de børn, som i lægesprog kaldes moderat underernærede, siger Susan Shepherd, der er børnelæge og leder af Læger uden Grænsers arbejde med underernæring.

– De moderat underernærede børn modtager som regel nødhjælpsrationer, der overhovedet ikke tager højde for, hvad de har brug for. Vi ved, at det er meget vigtigt, at børn får vitaminer, mineraler og næringsstoffer fra animalske produkter, så det er egentligt lidt mærkeligt, at vi ikke lader den viden afspejles i det, vi giver sultende børn, anfører hun.

Hun påpeger, at der mangler forskning på området og er derfor begejstret over at Læger uden Grænser i Danmark har indledt samarbejde med 2 førende ernæringsforskere herhjemme, professor Kim Fleischer Michaelsen og professor Henrik Friis på Institut for Human Ernæring / Børneernæring og International Ernæring.

Læger uden Grænser og Københavns Universitet er fredag vært ved en international konference for ernæringsforskere i København. En af de inviterede oplægsholdere er Rebecca Grais, direktør for EpiCentre, som er et epidemiologiske videnscenter baseret i Paris. Se meget mere om konferencen i u-landsnyts rubrik “Dansk kalender” under dato 31.10.08.

– Den store udfordring er at finde bæredygtige løsninger, som også tager højde for de lokale forhold, der måtte herske. Vi er utroligt glade for, at de 2 internationalt førende danske professorer vil arbejde sammen med os om denne sag. De har ekspertisen og vi har mulighederne for at føre deres ideer ud i livet, siger Rebecca Grais.

Yderligere oplysninger hos Maria Dohn, kommunikationschef, Læger uden Grænser (MSF), tlf. 39 77 56 06 og mobil 29 70 29 79