Læger uden Grænser har fået nok ind til tsunami-ofrene

Redaktionen

Læger uden Grænser har nu modtaget nok bidrag til at kunne finansiere organisationens akutte medicinske nødhjælpsarbejde i Asien.

Læger uden Grænser beder derfor danskerne om ikke længere at øremærke deres bidrag til katastrofen i Asien, således at organisationen kan bruge midlerne de steder i verden, hvor behovet for hjælp er størst, skriver organisationen i en pressemeddelelse medio januar.

I de forløbne uger har Læger uden Grænser (MSF) oplevet en overvældende gavmildhed fra danskerne, der har sendt bidrag til fordel for flodbølge-ofrene i Asien. Danskernes støtte kulminerede for nylig, da de 5 store nødhjælpsorganisationers fællesindsamling på TV2 modtog lidt over 40 millioner kroner. Dermed nåede indsamlingen til alle organisationerne op på foreløbig 200 millioner, et beløb der slår alle rekorder i forhold til tidligere indsamlinger i Danmark.

Læger uden Grænser har nu på verdensplan modtaget nok bidrag til at kunne dække organisationens egen katastrofehjælp til flodbølgeofrene. Hvis der på et senere tidspunkt er behov for flere midler til genopbygningsfasen, vil Læger uden Grænser bede offentligheden om yderligere hjælp.

– Læger uden Grænser er i den positive situation, at de bidrag, der er strømmet ind over hele verden, nu er tilstrækkelige til at dække Læger uden Grænsers akutte medicinske katastrofeindsats i Asien og organisationens foreløbige genopbygningsarbejde, siger formanden for Læger uden Grænser i Danmark, speciallæge Søren Brix Christensen

– Da vores akutte indsats i Asien således er finansieret, mens vores nødhjælpsarbejde andre steder i verden – primært i Afrika – mangler midler, kan vi nu indstille den specifikke indsamling til Asien ved at bede danskerne om ikke længere at øremærke deres bidrag til det formål. Vores indsamling vil fremover gå til de steder, hvor nøden er størst, understreger Søren Brix Christensen.

Han slutter:

– Vi vil naturligvis meget gerne fortsat modtage danskernes støttebidrag. Men de skal også vide, at bidragene kan blive brugt såvel i Afrika og Sydamerika som i Asien. Titusindvis af børn dør hver dag af sult og banale infektioner i Afrika, mens 29 millioner mennesker er smittet med HIV.

– I Darfur i det vestlige Sudan er flere end 70.000 blevet dræbt og 1,7 millioner er jaget på flugt, og antallet stiger stadig.