Rent fysisk fyldte han ikke meget på Rådhuspladsens Hopenhagen-scene. Ærkebiskop Desmond Tutu fra Sydafrika, skriver Folkekirkens Nødhjælp søndag på sit website.
Men hans karisma rakte ud og tryllebandt de tusindvis af mennesker, der var mødt op til overrækkelsen af over en halv million underskrifter fra Countdown to Co2penhagen kampagnen til FNs klimachef Yvo de Boer.
Iklædt en grå jakke over sin syren-pinke præstekjole og med en lille sort baret på hovedet fik Tutu forsamlingen til at le højlydt, da han vendte ansigtet mod himlen og fremførte et helt lille teaterstykke over Guds tanker.
– Gud kigger ned på Zimbabwe og Afghanistan og græder. Og så ser han Danmark. Og han ser, at Hopenhagen er her. Og han ser alle jer. Og han begynder at smile, sagde Desmond Tutu.
Forinden havde Marcos Nordgren (Bolivia), Umme Kulsum (Bangla-desh), Nafisa D’Souza (Indien), Mahlet (Etiopien), Biskop Olav Skje-vesland (Norge) og Augustine Njamnshi (Cameroun) fortalt, hvordan de oplever klimaforandrin-gerne i deres lande.
– Lad os skrive historie her i København, så vi bagefter kan sige, at vi kom i samlet flok og ændrede verden, sagde Augusttine Njamnshi fra Cameroun.
En halv million underskrifter
Så var det tid til at få afsløret, hvor mange signaturer, der er indsamlet over hele verden til kampagnen.
På kæmpestore røde bolde stod der et tal på hver: 5 1 2 8 9 4. Over en halv million mennesker har i løbet af det seneste år skrevet under på, at de vil have en fair og retfærdig klimaaftale her under klimatopmødet i København.
Boldene blev kastet ud til tilskuerne, der førte dem gennem forsamlingen ned til seks hvide søjler bagest på pladsen.
Vores eneste chance
Tutu overrakte herefter et symbol til FNs klimachef Yvo de Boer for de mange klimaunderskrifter. Og klimachefen kvitterede med en opfordring til de mange fremmødte:
– Det kan kun ske (at vi får en ambitiøs klimaaftale. Red.), hvis I fortæller verdens ledere, at det er det, I vil have. Dette er vores eneste chance for at få verden på rette kurs.”
Se mere på www.noedhjaelp.dk