Meld dig som indsamler hos Folkekirkens Nødhjælp

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Folkekirkens Nødhjælp samler ind på søndag d. 7. marts. 1256 sogne sender frivillige på gaden for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for at bekæmpe sult i verden. Der er brug for flere indsamlere over hele landet.

Man kan melde sig som indsamler på tlf. 8060 8060 helt frem til kl. 11 søndag d. 7. marts.

Indsamlingen går til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande.
Der er desværre hårdt brug for indsamlernes indsats, for cirka en milliard mennesker – hvert sjette menneske i verden – får ikke nok at spise. Hver aften går de sultne i seng uden at vide, om de får mad næste dag.

-Sult er ikke en skæbne, der ikke kan ændres, for der er mad nok i verden til at mætte alle. Sult er blodig uret, og bekæmpelse af sult er en af de mest håbefulde ting, man kan tage fat på, siger Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Et foreløbigt resultat at indsamlingen kan ses på Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside www.noedhjaelp.dk søndag d. 7. marts kl. cirka 18.

Folkekirkens Nødhjælp iværksætter to nye tiltag ved indsamlingen:

Genanvendelig indsamlingsbøsse
Som den første danske organisation har Folkekirkens Nødhjælp udviklet en genanvendelig indsamlingsbøsse.
Indsamlingsbøssen er udstyret med et låg, der er plomberet, mens der samles ind. Når indsamlingen er slut, brydes plomberingen, og pengene kan tages ud.Herefter kan bøsserne stables og gemmes til næste år, hvor de udstyres med en ny plombering.

Virtus – indsamlingsbøsse indbygget i indsamlerens mobiltelefon
Folk, der gerne vil give en skærv, men som ikke har nogen kontanter, kan via Virtus – en mobiltelefon-indsamlingsbøsse – med deres mobiltelefon give et bidrag direkte ved døren på indsamlerens mobiltelefon.