Der kastes lys over sultens mangeartede ansigter i en ny dokumentationsmappe, som Folkekirkens Nødhjælp har udarbejdet op til årets sogneindsamling søndag den 5. marts, skriver organisationens seneste nyhedsbrev tirsdag.
”Vi får hovedpine. Det gør ondt i maven. Vi bliver svage, og ind imellem besvimer vi. Når vi har det sådan, sover vi meget…Og så hjælper det at drikke en masse vand, for det fylder i maven….”
Sådan fortæller indiske kvinder om, hvordan det er at sulte – hver dag.
I Folkekirkens Nødhjælps ny dokumentationsmappe kan man læse deres beretninger og andre historier fra Asien, Afrika og Mellemamerika om ulighed, ligegyldighed, grådighed og diskrimination, der er nogle af årsagerne til, at så mange mennesker lever i den stille sult.
Man kan læse om den 74-årige indsamlingsleder fra Fyn, Knud Frederik Knudsens indtryk fra et besøg i Indien, der blev ”en øjenåbner” for forståelsen af, hvad fortalervirksomhed er, og hvorfor udviklingshjælp handler om alt muligt andet end bare at dele mad ud.
Dokumentationsmappen giver også det globale overblik med et sultens landkort, fortæller om sammenhængen mellem hiv/aids og sult, og hvorfor katastrofer altid rammer de fattigste hårdest.
Men selv om det ser grelt ud, så er 2015-målene om at halvere sult og fattigdom ikke utopiske. Det handler først og fremmest om vilje, om bedre koordinering af u-landsbistanden, og om at de rige lande er klar til selv at ”give køb” på bl.a. handelsområdet.
Dokumentationsmappen indeholder 23 artikler med forskellige vinkler på og fortællinger om fattigdom og ulighed i forskellige dele af verden, og om hvordan den stille sult kan bekæmpes.
Dokumentationsmappen ”Den stille Sult” kan downloades på:
www.noedhjaelp.dk/sider_paa_hjemmesiden/sogneindsamling
Her kan man også læse mere om sogneindsamlingen og de aktiviteter, som er i gang op til indsamlingen den første søndag i marts, bl.a. Karavane slutsult.nu, hvor konfirmander møder unge, som har været i Indien.
Man kan læse mere om mødet mellem unge danskere og den stille sult i Indien på
www.slutsult.nu hvor der også ligger undervisningsmaterialer.
Eller læs Udfordringen – en kirkelig ugeavis for unge på:
www.udfordringen.dk/ung/