Run på at samle pant på Roskilde Festivalen mod moderne slaveri

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Masser af frivillige har meldt sig til at samle pant ind på Roskilde Festival, hvor Folkekirkens Nødhjælp sætter fokus på moderne slavehandel.

– 475 pantindsamlere har allerede meldt sig, og når vi kommer op på 550 indsamlere lukker vi for tilmelding, siger projektmedarbejder i Nødhjælpen, Sofie Schousboe Laursen, til organisationens seneste nyhedsbrev.

De mange frivillige vil i løbet af de dage, rockmusikken brager over festivalpladsen, bidrage til at hjælpe ofrene for moderne slaveri i Cambodja ved at samle genbrugsplast og flasker ind.

Pantindsamlingens tema er i år ”Act Against Slavery”, og med Cambodja som udgangspunkt vil de frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp med aktiviteter og events rette søgelyset mod moderne slaveri, som mindst 27 millioner mennesker verden over skønnes at være fanget i.

Pantpengene, der kommer ind fra indsamlingen af flasker, dåser og glas i løbet af festivaldagene, går til at bekæmpe moderne slaveri i Cambodja – eksempelvis salg af piger til prostitution og brug af børnearbejdere. En del af pengene vil også gå til at støtte de, som er blevet ofre for slavehandel.

– Antallet af piger, der er solgt til et liv i undertrykkelse er stigende og der skal gøres noget for at stoppe slaveriet, siger Sofie Schousboe.

Udover pantindsamlerne, som skal arbejde på dyrskuepladsen ved Roskilde, deltager 150 andre frivillige, som er med til at lave events, pressearbejde og sørge for en masse praktiske ting som for eksempel at ”pleje” pantindsamlerne.

– De har et hårdt job, men de får kaffe på kanden, noget at spise og lidt underholdning til trøst, siger Sofie Schousboe.

Det er fjerde gang, frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp står for pantindsamlingen på Roskilde Festival. Det første år var temaet minerydning, mens pantpengene de 2 seneste år er gået til humanitært arbejde i Mellemøsten.

FLERE OPLYSNINGER: Projektmedarbejer Sofie Schousboe Laursen, tlf: 25 50 21 17, [email protected]

Man kan melde sig som pantindsamler på Roskilde Festival på tlf. 25 50 21 15 eller på www.noedhjaelp.dk/roskilde