Flygtningehjælpen mangler fredag 3.000 indsamlere til på søndag

Redaktionen

Dansk Flygtningehjælp manglede fredag formiddag på landsbasis stadig godt 3.000 frivillige, som vil bruge 3 timer med en indsamlingsbøsse i hånden under den kommende søndags landsindsamling, oplyser organisationens landskoordinator, Jens Engedal, til u-landsnyt.dk

– Vi kan godt mærke, at der skal arbejdes hårdere for at få indsamlere i år. Vi ved endnu ikke hvorfor, det vil vi se nærmere på efter landsindsamlingen, når vi har fået talt med folk, siger Jens Engedal, som lægger til, at Dansk Røde Kors havde samme problem for godt en måned siden, da “de havde en indsamler-nedgang på 25 procent”.

Der er dog kommet mange tilmeldinger som indsamlere de seneste dage til Dansk Flygtningehjælp, således manglede man for få dage siden 6.000 frivillige, nu er tallet altså kun godt det halve. Tallet skal ses i relation til målet om at komme op på mellem 13.000 og 14.000 indsamlere i år. Sidste år klarede ca. 12.000 indsamlere at skaffe 13 millioner kr. hjem. Hver indsamler får typisk 1.000 kroner i bøssen.

Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm, har netop været i Afghanistan, hvor han har set, at pengene gør nytte. Han opfordrer derfor danskerne til at melde sig som indsamlere.

– Jeg besøgte en gruppe hjemvendte afghanske flygtninge. De havde 5 km til nærmeste kilde med rent vand. De frygtede, at de igen måtte flygte, alene fordi de ikke kunne skaffe nok drikkevand. Vi kan sikre deres fremtid for få tusinde kroner – det er hvad det koster at grave en brønd, siger Andreas Kamm.

Det er Dansk Flygtningehjælps erfaring, at mange venter med at melde sig til få dage før indsamlingen:- Vi ved fra tidligere år, at det er en god oplevelse at gå en rute med indsamlingsbøssen i hånden. Mange melder sig sent, og jeg håber meget, at danskerne reagerer nu. Vi har brug for jeres hjælp i 3 timer på søndag, for det er så utroligt meget brug for en indsats for flygtningene i Afghanistan og andre af verdens konfliktområder, siger Andreas Kamm.

Man kan helt frem til på søndag melde sig på telefon 88 16 16 88 eller www.flygtning.dk/landsindsamling. Her kan man også få at vide hvor man skal møde op for at få udleveret sin indsamlingsbøsse.
Pengene fra Dansk Flygtningehjælps landsindsamling går bl.a. til at sikre rent vand, såsæd og skoler til flygtninge i krigsramte lande som Afghanistan, Somalia og Aserbajdsjan.