Dansk Røde Kors samler ind til Gaza

Redaktionen

Røde Kors i Danmark indledte onsdag en indsamling til fordel for ofrene for konflikten i Gaza.

Det sker på baggrund af det store behov for ikke mindst medicin og lægehjælp blandt de mange sårede – og fordi rigtig mange mennesker har henvendt sig til Dansk Røde Kors med ønske om at hjælpe, fremgår det af en pressemelding fra den store humanitære organisation onsdag.

– Det største problem lige nu er at få adgang – at få læger, sygeplejersker og medicin ind, siger generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, og uddyber:

– Røde Kors har et hold krigskirurger og sygeplejersker – heriblandt Alice Nielsen fra Aalborg – på vej ind for at hjælpe de mange hundrede alvorligt sårede. Derfor er og bliver der senere brug for masser af penge til både den akutte hjælp blandt de sårede og til at bringe Gaza nogenlunde på fode igen, når konflikten er overstået.

Han understreger, at Røde Kors arbejder for ofre på begge sider af konflikten, men at det er hos den palæstinensiske befolkning inde i Gaza, at behovet er størst.

Røde Kors medarbejdere i Gaza melder fortsat om nye ofre – heriblandt børn – der kommer frem til hospitalerne:

– Vi har ingen steder at gemme os. Vi samler børnene i dagligstuen og sover på madrassser. Vinduer står åbne, så de ikke bliver smadret, når bomberne rammer, fortæller en lokalt ansat i Røde Kors om situationen i hans hjem i Gaza.

Røde Kors koncentrerer arbejdet om at hjælpe hospitalerne i Gaza til at kunne modtage og behandle de mange ofre.

Sent tirsdag sagde de lokale myndigheder, at hospitalerne havde modtaget 1.266 sårede. Ud over lægehjælp er der akut brug for rent vand, mad og brændstof til bl.a. ambulancer.

Tirsdag lykkedes det Internationalt Røde Kors at få 6 lastvogne med medicin og hospitalsudstyr ind i Gaza – og Røde Kors-folk i området håber at få både mere materiel og personale ind i løbet at årets sidste dag.

Man kan indtil videre støtte indsamlingen til ofrene for konflikten ved at gå ind på Røde Kors hjemmeside www.drk.dk

Eller støtte med 150 kr. på telefon 90 56 56 56

Yderligere oplysninger hos generalsekretær Anders Ladekarl på 22 60 02 60 eller pressechef Hans Beck Gregersen på 20 82 84 15