Amnesty Lifeline er Danmarks første SMS-netværk mod tortur, uberettigede fængslinger og henrettelser. Med Amnesty Lifeline kan alle være med til at gøre en forskel for et menneske et sted i verden, skriver Amnesty Danmark i en pressemeddelelse fredag.
I Amnesty ved man, at risikoen for at blive tortureret eller henrettet er størst de første 48 timer, når et menneske bliver fængslet eller ”forsvinder”.
Derfor har Amnesty i Danmark nu oprettet et SMS-netværk, der kan reagere på få timer ved en hjælp af en lynhurtig elektronisk underskriftsindsamling til dem, som er ansvarlige for overgreb på menneskerettighederne.
I Amnesty Lifeline kan man med en SMS fra sin mobiltelefon være med til at redde mennesker et sted i verden fra forfølgelse, vilkårlig fængsling, henrettelse og tortur.
Når en person er i akut fare for at blive udsat for tortur, henrettet eller ”forsvinde” i politiets varetægt, sender Amnesty en SMS til alle medlemmer, som de straks kan reagere på. I en travl hverdag er Amnesty Lifeline en oplagt måde at kæmpe for
menneskerettighederne på.
Amnesty Lifeline er hurtigt, effektivt og nemt. Hurtigt, fordi appellerne havner på den ansvarlige regerings bord inden 48 timer. Effektivt, fordi hver tredje bliver løsladt eller på anden måde hjulpet som følge af Amnestys aktioner. Og nemt, fordi
det kun tager et par minutter at sende en SMS med sin appel.
Hvis man gerne vil være med til at redde liv med Amnesty Lifeline, skal man tage sin mobiltelefon, skrive AMNESTY og for- og efternavn i en SMS og sende den til 1231. Derefter modtager man to gange om måneden en SMS om et menneske, som har brug for hjælp, og med en opfordring til at sende en appel.
Det er gratis at tilmelde sig Lifeline. Herefter koster det 2,50 kr. at modtage en aktion og 2,50 kr. at reagere på den. Det svarer ca. til prisen på et frimærke, og
pengene går til at drive og udvikle Amnesty Lifeline-netværket.
Da forældrene til en iransk studenterpolitiker for nylig skulle underskrive papirerne i
forbindelse med hans løsladelse, sagde den iranske embedsmand: ”Husk at fortælle Amnesty International, at vi har løsladt jeres søn”.
Det er blot et eksempel på, at Amnesty-appeller tages alvorligt. Selv i lande, hvor vi allermindst venter det, modtager vi pludselig oplysninger, som understreger, at Amnestys arbejde gør en forskel, anfører organisationen.
Link til Amnesty Lifeline: www.amnesty.dk/lifeline/
Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Ulla Baden eller pressechef Stig Nielsen, Amnesty International, tlf. 33 45 65 65