Projektforslag udbedes til Operation Dagsværk i 2008

Redaktionen

Ovenpå en succesrig kampagne sidste efterår med 8,3 mio. kr. indsamlet til et projekt for udsatte unge i Cape Flats i Sydafrika, er det nu blevet tid til at tænke fremad på projektet for Operation Dagsværk-kampagnen i 2008.

Projektrådgivningens medlemsorganisationer inviteres derfor til at stille forslag til en Dagsværk-kampagne. Fristen for indlevering af projektforslag er mandag d. 3. september 2007.

For at komme godt i gang holder Operation dagsværk et informationsmøde for mulige forslagsstillere onsdag d. 18. april, kl. 13. Mødet finder sted på ODs sekretariat, Studiestræde 24, 3.th, København K. Man bedes tilmelde sig senest mandag d. 16. april.

Operation Dagværk i 2007 går til at realisere et udviklingsprojekt i Bolivia, som skal befri Guaraní-indianerne fra moderne slaveri.

Kontaktperson Bjarke Lindemann Jepsen fra Operation Dagsværks bestyrelse siger: – I en tid hvor Ulla Tørnæs vil lægge den folkelige debat om udviklingshjælp i hænderne på nogle tilfældige kendisser, er vi stolte over at kunne præsentere et udviklingsprojekt, som er udvalgt på baggrund af en bred demokratisk repræsentation og en grundig debat, som er båret af saglige argumenter – frem for billige PR tricks og hvem der tilfældigvis er på forsiden af sladderbladene i denne uge.

Det valgte udviklingsprojekt skal med udgangspunkt i Guaraní-indianernes sprog, kultur og rettigheder udvikle en frigørende grundskoleuddannelse, der giver 5.500 børn og unge mulighed for at bryde med mindreværd, passivitet og afhængighed som er en følge af de slavelignende forhold, som indianerne lever under hos Bolivias store jordejere. Projektet udføres af udviklingsorganisationen IBIS.

Bjarke Lindemann Jepsen mener, at projektet er med til at styrke udviklingsarbejdets folkelige forankring:

– Vi mener, at det er ufolkeligt at sætte kendte menneskers trang til at profilere sig i centrum for udviklingsarbejdet. I Operation Dagsværk sætter vi sagen – frem for personer – i centrum og derved gør vi problemstillingerne nærværende og forståelige, så den enkelte elev kan involvere sig og selv tage stilling.

– Gennem vores oplysningsarbejde når vi ud til titusindvis af elever over hele landet – hvilket altid giver nogle gode diskussioner om selve årsagerne til at vi lever en i skæv verden. Det mener vi, er meget mere folkeligt end at tivolisere udviklingshjælpen og gøre den til et slags reality show, anfører han.

Dagsværkdagen i 2007 er den 7. november. Operation Dagsværk er de danske elevers oplysnings- og solidaritetsorganisation, som har eksisteret i Danmark siden 1985.

Yderligere oplysninger hos Bjarke Lindemann Jepsen: 30 25 82 75 Operation Dagsværks sekretariat: 33 11 45 40, e-mail [email protected], web: www.od.dk