Operation Dagsværk skærper kravene til sine samarbejdspartnere

Redaktionen

Operation Dagsværk (ODs) bestyrelse behandlede på et møde tirsdag et forslag til reviderede retningslinjer for de projekter, som organisationen skal samle ind til i fremtiden, skriver OD i en pressemeddelelse torsdag.

Dette sker på baggrund af administrative uoverensstemmelser i sidste års projekt mellem Operation Dagsværks danske partner Sydafrika Kontakt (SAK) og den lokale sydafrikanske partner Prosperity Youth Centre (PYC).

Den lokale partner ville således ikke skrive under på en aftale, der skulle sikre at danske krav til administration og økonomistyring blev overholdt.

Samarbejdet stoppede, og Sydafrika kontakt har siden i løbende dialog med OD udarbejdet et revideret Sydafrika projekt med nye lokale partnere. På Operation Dagsværks stormøde i december vil eleverne tage stilling til, om det reviderede projekt – som bestyrelsen anbefaler – kan godkendes.

Selv om den slags problemer kan være svære at forudse, vil Operation Dagsværk i fremtiden forsøge at foregribe lignende hændelser ved at ændre i procedurerne for projektvalg, hedder det.

Anne Marie Larsen fra Operation Dagsværks bestyrelse:

– Vi har ikke tidligere haft et problem af denne art, men efter at samarbejdet brød sammen, startede vi en proces med at revidere vores procedurer for at se, om der er noget, vi kunne gøre bedre. Og selv om Sydafrikaprojektet har trukket ud, garanterer vi, at de indsamlede pengene når frem til modtagerne hurtigst muligt.

Operation Dagsværks bestyrelse vil til Dagsværks stormøde stille forslag om, at lokale samarbejdspartnere skal underskrive en foreløbig aftale allerede ved indleveringen af et projektforslag.

Det skal sikre, at partnerne på forhånd kender til og indvilger i Operation Dagsværks generelle økonomiske og administrative retningslinier.

Ligeledes vil Operation Dagsværks bestyrelse stille forslag om, at kravene til projektstillere skærpes, således at det kræves, at den danske og den lokale samarbejdspartner før har samarbejdet om at udføre projekter af en vis økonomisk størrelse.

Årets dagsværk dag er onsdag den 7. november. Årets indsamling går til at give unge guaraní-indianere i Bolivia, der lever som gældsslaver, udsigt til en fremtid uden slaveri.

Pengene vil gå til at bygge skoler, uddanne lærere og udvikle undervisningsmaterialer, som uddanner guaraní-indianerne til et liv i frihed. Operation Dagsværks danske partner i projektet er udviklingsorganisationen IBIS.

Yderligere oplysninger hos Operation Dagsværks bestyrelse, Anne Marie Larsen, på tlf. 61 27 13 04 og Vagn Bertelsen i IBIS, tlf. 24 40 86 40