Dagsværk for 7,2 millioner kroner

Redaktionen

Onsdag var dagen for årets Operation Dagsværk, hvor unge over hele landet samlede ind til fordel for Guaraní-indianere i Bolivia.

Omkring 24.000 unge leverede en dags arbejde på mange opfindsomme måder og i en første opgørelse vurderer arrangørerne, at der er indsamlet omkring 7,2 millioner kroner.

– 7.2 millioner ligger i den øverste tredjedel i dagsværks historie. Det er fantastisk at opleve, at 24.000 unge vil give en dag af deres uddannelse, så unge i den fattige del af verden kan få en uddannelse. Og når man tager i betragtning, at vi er midt i en valgkamp og vi har haft startvanskeligheder med vores nye online tilmeldingssystem, så kan vi ikke være andet end tilfredse med resultatet, udtaler bestyrelsen for Operation Dagsværk.

Midlerne skal gå til at gøre 6000 guarani-indianere i Bolivia frie fra et liv i gælds-slaveri på de store herregårde, som de er bundet til på grund af mangel på uddannelse og viden.

Pengene rækker til at give 4500 børn en grundskoleuddannelse, 1000 børn en mellemskoleuddannelse, samlet set bliver 1000 lærere uddannet og efteruddannet til at undervise på guarani.

2 skoler renoveres, der bygges en ny – og endelig vil der blive udviklet undervisningsmaterialer på guarani.

Læs mere: www.od.dk