Mellemfolkeligt Samvirke – nu fuldt medlem af ActionAid

Forfatter billede

Efter 2 års integration i den internationale udviklingsorganisation ActionAid er Mellemfolkeligt Samvirke (MS) nu blevet fuldgyldigt medlem af ActionAid International.

Det har ActionAid vedtaget på sin igangværende generalforsamling i Bangalore i det sydlige Indien, skriver MS i en pressemelding fredag.

Det betyder bl.a., at MS er med i globalt netværk med stor volumen, og at MS har fået fuld stemmeret i ActionAid Internationals bestyrelse.

– MS har løftet sig op i en anden liga med det fulde medlemskab af ActionAid. Kampen mod fattigdom kræver, at kræfterne forenes globalt. Fremover vil vores programarbejde i syd og vores globale kampagne-arbejde blive væsentligt styrket, siger Trine Pertou Mach, forkvinde i Mellemfolkeligt Samvirke

Det fulde medlem-skab af ActionAid betyder, at Mel-lemfolkeligt Sam-virke får flere an-svarsfulde opgaver i ActionAid.

I ActionAid skal MS lede og koordinere det såkaldte gover-nance-arbejde i omkring 35 af de lande, som Action-Aid er til stede i.

Governance-ar-bejdet handler om at styrke borgernes adgang til rettigheder og sikre god regeringsførelse og demokrati på lokalt, regionalt og nationalt niveau.

Activista, som er ActionAids aktivist-organisation, bliver også koordi-neret og opbygget fra MS-hovedkontoret på Nørrebro i København.

Activistas kommende store opgave er at samle aktivister og frivillige til kampagner op til FN-topmødet i New York til september, hvor FNs 2015-mål er på dagsordenen.

Yderligere oplysninger hos Trine Pertou Mach: mobil 23 35 09 65