Den lille Havfrue inddraget i klima-protest

Redaktionen

Den Lille Havfrue på Langelinie fik torsdag morgen snorkel og dykkerbriller på i et særligt EU design.

Det var Mellemfolkeligt Samvirkes måde at anskueliggøre, hvordan EUs topledere ikke vil se, at klimaændringerne bliver mere og mere fatale for verdens fattige.

Torsdag og fredag mødes EUs statsministre for at fastlægge EUs position op til klimatopmødet i København i december. Hvis ikke EU sætter tal på sine forpligtelser over for verdens fattige, risikerer klimatopmødet at blive en fiasko, anfører MS i en presseudtalelse.

– Den globale opvarmning kræver politisk handling NU! U-landene har ikke tid til at vente. Hidtil har de europæiske statsledere ikke vist lederskab på klimaområdet. Mellemfolkeligt Samvirke opfordrer dem derfor til, at sætte tal på deres klimagæld til verdens fattige, siger Trine Pertou Mach, forkvinde i Mellemfolkeligt Samvirke.

I sidste uge, da FNs klimachef Yvo de Boer var i København, udtrykte han bekymring for, at EU ikke vil overholde den aftale, man forpligtede sig ved klimakonferencen på Bali i 2007.

Mellemfolkeligt Samvirke er enige med FNs klimachef i, at de næste ugers forhandlinger er afgørende for at opnå en klimaaftale, og at der skal konkrete beløb på bordet fra EUs side, hvis u-landene skal gå med til at skrive under på en global klima-aftale i Købehavn.

Foruden Den lille havfrue og andre statuer i København og Århus er denne event er del af en international event, som også laves i andre EU-lande sammen med ActionAid. Se mere om eventen og flere billeder på www.ms.dk

Yderligere oplysninger og kommentarer hos Trine Pertou Mach, forkvinde i MS, mobil 26 14 99 54 og Henriette Winther, Press Officer, tlf. 77 31 00 43.